fredag 2 augusti 2019

Skapa nya rum i outlook

Har du ledigt boende att hyra ut? Om du använder ett Office 365-eller Microsoft Exchange-konto med Outlook kan du använda schemaläggnings assistenten och Sök rums Finder för att schemalägga möten. Använda Schemaläggningsassistenten.


När en användare skapar ett nytt möte i Microsoft Outlook , visas inte alternativet Visa en rumslista i rutan hitta rum. Det här problemet uppstår om ingen rumslistor har skapats i organisationen. Skapa en kalendergrupp av de kalendrar du visar. Välja medlemmar från en Adressbok eller kontaktlista.


Ange ett namn på den nya kalendergruppen och klicka sedan på OK. När man lägger upp ett möte i Outlooks kalender ska man alltså kunna lägga till plats-fältet, och det ska vara ett fördefinierat rum bland de som finns fysiskt. Outlook kalender och inte på fler ställen för att bokningen alltid ska vara uppdaterad. Uppsala Universitets primära bokningssystem av rum och utrustning är TimeEdit. En sak jag har saknat är att få en tydligare avgränsning för de resurser som finns lagrade i GAL – Global Adress List aka företagets centrala adressbok.


Har man många resurser kan det vara en extra hjälp för användarna att aktivera listfunktionen för rum som visas i samband med bokning av resurser i schemaläggningsassistenten. Microsoft som inte söker igenom din e-post för att skicka annonser till dig. Det är lätt att automatiskt arkivera e-postmeddelanden och dela foton.


Så långt jag vet går det inte att skapa en bokningsbar resurs som du beskriver utan Exchange. Det ni kan testa är att skapa en Kalender som ni publiserar via Office Online - en funktion som använder en (gratis) server hos Microsoft istället för Exchange. Du kan skapa ett alias, dvs. För att göra det: Klickas på kugghjulet. Välj Alternativ från menyn.


Jag tror att jag beskrev det tydligt i min första fråga. Rumskalendrar i Outlook. Högerklicka i kalenderlistan till vänster och välj ” Ny kalendergrupp”.


Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Genom att fortsätta navigera på webbplatsen godkänner du denna användning. Här är en snabb guide om hur att skapa din egen Outlook -genvägar (inte Outlook kortkommandon) på skrivbordet eller snabbstart så att du lätt kan skapa ett nytt e-post meddelande, lägga till nya anteckningar, lägga till nya kontakter, eller skapa nya möten utan att öppna Outlook -fönstret på alla!


Skapa nya rum i outlook

Om du upplever Outlook som långsamt när du växlar mellan olika vyer, som till exempel när du växlar mellan Inkorgen, din kalender eller någon gemensam mapp, eller någon annan av de många vyer som finns i Outlook och som du kanske regelbundet använder, kan du testa tipset att istället öppna vyerna i nya Outlook -fönster istället. Jag ska boka en mötesserie med cirka personer och ha en frekvens på ungefär 4-veckor men olika dagar. Kan jag på något enkelt vis boka in detta i outlook eller måste jag boka möte för möte?


Jag hade velat ha en funktion där jag skapade mötet och sedan kunde klicka ut vilka dagar det skulle äga rum. Här kan du se hur smidigt det går att skapa ett Outlook konto. Skapa ett nytt användarkonto i User-fältet och skapa en ny Exchange-postlåda för kontot. Alltså, det är inte fråga om ett alias utan en helt ny e-postadress. Skriv in typ namn mötesrum i Visa-fältet.


Skapa nya rum i outlook

Konfigurera det nya kontot genom att logga in på ditt Outlook -programmet. Klicka på Calendar i det nedre vänstra hörnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg