fredag 9 augusti 2019

Kris och konflikthantering

Programmet för internationell kris- och konflikthantering är mångvetenskapligt. Det betyder att akademiska studier från flera olika ämnesområden kombineras. Gemensamt för alla kurser är att de berättar om och ifrågasätter olika perspektiv på viktiga faktorer i arbetet för att förebygga och hantera större kriser och katastrofer.


På programmet för internationell kris- och konflikthantering lär du dig om hur olika typer av kriser och konflikter uppstår och hur de kan förebyggas och hanteras. Du studerar olika vägar till konfliktlösning, försoning och återuppbyggnad av samhällen. Med kunskaper om hantering av kriser och kon.

För kandidatexamen skall studenten inom ramen för kursfordringarna ha fullgjort ett självständigt arbete (examensarbete) om minst högskolepoäng i freds- och konfliktstudier med inriktning mot internationell kris- och konflikthantering. Anstånd med studiestart. Behöver du se över din krisorganisation och säkra kompetensen i ditt företag så hjälper jag gärna till. Jag har under många år arbetat med att möta medarbetare och arbetsgrupper i kris och stöttat chefer i deras krishanteringsprocesser ute på arbetsplatser.


KRIS- OCH KONFLIKTHANTERING MÅLGRUPP Kursen vänder sig till dig som i ditt arbete behöver kunna hantera kris - och konfliktsituationer. Du kan t ex vara chef eller ledare och måste hantera en plötslig kris eller mobbing, bråk, osämja, ”skitsnack” mm bland din personal. Vill du läsa en utbildning inom kris- och konflikthantering ? Här har vi samlat information om olika utbildningar som kan passa dig.

Ta steget mot din dröm idag – här hittar du din framtida utbildning inom kris- och konflikthantering ! Du ges också exempel på hur du genom ditt ordval och kroppsspråk kan avstyra onödiga och energikrävande strider. Om Andreas Sander, CommZone. Andreas Sander har tio års erfarenhet från polisyrket och coachar och föreläser idag om kris- och konflikthantering. Totalt antogs personer i det första urvalet varav var män och var kvinnor. I det andra urvalet antogs personer varav var män och var kvinnor.


Kris- och konflikthantering Ibland händer det oförutsägbara som kräver omedelbart stöd. Vi har kunskap om ledarskap i konflikt- och krissituationer och vår erfarenhet är att lösningsfokuserad metod är användbart i kritiska situationer och konflikthantering. Rätt hanterade konflikter på jobbet kan leda till utveckling av arbetssätt och relationer. Lär dig förstå en konflikt, och grunderna i konflikthantering. Den enskilda utbildning som har flest studenter och lockar sökanden från hela landet är Kris och konflikthantering.


Practise Risk har under sommaren haft stor hjälp av vår praktikant Niklas Henriksson som studerar sista året vid programmet för internationell kris- och konflikthantering i Umeå. Vi vill på detta sätt tacka Niklas för ett mycket väl utfört arbete. Utbildning i kris- och konflikthantering. Kriser och konflikter kan vara meningsfulla om de banar väg till nya insikter.


Men när meningsutbyten, motsättningar och konfrontationer på arbetsplatsen blir svårhanterliga och destruktiva, kan man behöva hjälp för att ”reda ut konflikten”. EU och FN i sam-band med större händelser.

MSB ska även skapa förutsättningar för andra cen-trala myndigheter, länsstyrelser och andra aktörer att hantera allvarliga olyckor och kriser effektivt och samordnat. Som beteendevetare och organisationskonsult är jag ”expert” på människans beteende och mötet mellan individ och arbete, utbildning och utveckling. Dagens arbetsliv ställer höga krav på oss människor, vi är i ständig förändring och med det följer ökade krav på så väl chefer som medarbetare. Ibland kan relationen vara mycket infekterad och personen får träna på tolerans, förlåtelse och acceptans. I vissa fall är konflikten mycket svår att lösa.


Speciellt om ena parten inte vill arbeta med validering och jag-budskap. I många fall går det dock att ta steg framåt i konflikthanteringen. I inledande samtal kan vi tillsammans formulera och bedöma vad du är i behov av.


Vanliga psykologiska reaktioner eller symptom vid en kris är oförmåga att ta in det som har hänt, känslomässig avstängning, känslor av overklighet, överväldigande känslor, låg självkänsla, trötthet, sömnproblem, ångest och oro, nedstämdhet. Walter Löthman Organisations- och Psykologkonsult AB. Jag är legitimerad psykolog och psykoterapeut och har specialistbehörighet i klinisk psykologi. Mitt arbete kan innefatta allt från organisationsutveckling och ledarutbildningar i större sammanhang till enskilda samtal vid kriser , relationsproblem och konflikthantering.


Jag har 30-års erfarenhet av att möta människor i olika former av svårigheter och konflikter. Som handledare och psykoterapeut har jag arbetat i år. Förutom mitt kliniska arbete har jag en anställning vid Linnéuniveristietet i Växjö. Där undervisar jag i handledning, samtalsmetodik och kris- och konflikthantering. Mitt namn är Johan Ydrén och jag arbetar med konflikthantering och psykoterapi.


Mitt mål är att du ska kunna lära dig mer om konstruktiv konflikthantering genom att läsa här, samt att göra reklam för mina tjänster förstås. Jag arbetar med konflikthantering i företag och med enskilda, läs gärna mer om det under tjänster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg