torsdag 22 augusti 2019

Restips menorca

Menorca bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Ständigt lika populära New York.


Boka flyg- och hotellpaket här. Fantastiska Erbjudanden i Menorca. Menorca har vacker natur, massor av fina stränder och mysiga byar.

Till skillnad från sina grannar Mallorca och Ibiza har Menorca medvetet undvikit massturism. Det byggs få nya hotell eftersom ön är ett naturreservat och det finns restriktioner för hur mycket turismen får expandera. Menorca , som tillhör Spanien, är ett oförstört resmål som passar dig som önskar ett lugnt tempo och vacker natur. Högsäsongen infaller i maj till oktober.


Res till Menorca - den gröna ön med hundratals vackra badvikar - men också långa sandstränder. Menorca är även perfekt för vandring, cykling och snorkling. Här är klassiska tips att göra på Mallorca. Som alla inbitna ­Mallis-älskare bör känna till – som Palma, Soller, Valldemossa och Deià.


Vingårdar på Mallorca Vin har odlats på Mallorca så långt bak i tiden som på romartiden men det är under de senaste åren som en stor utveckling har skett.

Massor av restips från Menorca till boende, nöjen, nauturupplevelser, utflykter, aktiviteter och mycket mer. Alla restips är inlagda av resenärerna själva. Charterorterna klänger i kluster runt stränderna i skyddade söder medan bebyggelsen glesnar ut i väderbitna norr.


Kom in och dröm dig bort en stund! Lummigt och artrikt övergår till kargt och dramatiskt. Den vita sanden blir grövre och skiftar i rött.


Upplev Menorca - en själslig ö fylld av kontraster. Från Camí de Cavalls och Ciutadella till Cala Galdana. Väldigt likt Mallorca , förstås, och ändå inte alls. Mallorcas lillasyster har hon kallats, den lilla pärlan i havet alldeles bredvid den stora partyön.


Om du reser till Mallorca i juli och augusti bör du boka boende i förväg eller kontakta en resebyrå i Palma eller på flygplatsen. Boende på Mallorca – guide till bästa hotellen Äta på Mallorca – guide till bästa restaurangerna Shopping – här gör du bästa fynden Valuta och annat bra att veta om Mallorca. Med öar som Mallorca , Ibiza, Menorca – och den inte lika kända men dock så vackra Formentera – är Balearerna ett riktigt favoritresmål. Landskapet är jordbruksmark omgärdad av många stenmurar.


God mat och fina restauranger. Här delar de med sig av sina bästa tips på saker du inte bör missa när du reser till Mallorca. Nära häften av ön är dessutom skyddad mot framtida exploatering och reglerna för nya hotellbyggnader är stenhårda, både när det gäller arkitektur och storlek. På Menorca råder lugnet.


Ving ökade med nya avgångar till Mallorca.

Mallorca är ett semesterparadis som svenskar har rest till i mer än år. Vill du resa med barnen till Mallorca , men är trött på all inclusive-bufféer och barnklubbar? Maria Lanner, som har stenkoll på Mallorca , om hennes bästa tips för att äta, bo och utforska ön ihop med barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg