torsdag 28 april 2016

Speeddejting

Vare sig du hittar någon att gå på nya dejter med. Då har du även chansen att testa en uppskattad form av speeddejting – Ice-Breaker. Ice-Breaker brukar vara ett av de mest populära inslagen på Mötesplatsens event. Många har säkert hört talas om konceptet speeddejting som utvecklades i slutet av 90-talet och sedan spridits succéartat över hela världen.


Den här strukturen liknar strukturen Inre-yttre cirkel.

Huvudsyftet att man ska hinna med att lära känna många personer under en kort tid och då alltså får en ”speeddejt” med var och en av personerna. Vanligen är det ett antal personer av båda kön som turas om att samtala med varandra under endast några minuter. Ett alternativ då är att. Speedmingel är en favoritövning!


En annan privat rapportering berör hans upplevelse när han var med om speeddejting för nio år sedan. Ett inslag om den nya kombinationen speeddejting och träning finns redan i första programmet. Funderar du på att gå i terapi?

Känns det snärjigt att välja bland alla inriktningar? I så fall kanske ”speed shrinking” kan vara något. Metoden bygger på samma koncept som speeddejting , fast med potentiella terapeuter istället för partners.


Glöm cv och personligt brev. Framtidens rekryteringsprocess stavas speed-dejting - i alla fall om man får tro Choice Hotels, som gav varje arbetssökande. Arbetsmarknaden försämras, men bristen på it-konsulter ser ut att fortsätta. Häromdagen ordnade Arbetsförmedlingen speed-dating för att hitta it. Men ibland finns det inte plats eller är inte lämpligt av någon annan orsak med ett stående mingel.


Idag började våra elever 2:an och vi har både ny personal och nya elever i klassen. Därför tyckte vi att det passade bra med en kooperativ övning där eleverna. Till skillnad från traditionell speeddejting , där singlar söker efter en partner, står inte jakten på kärlek i fokus när seniorerna provar på strategin.


Istället är målet att skaffa vänner och socialisera sig. Vi är kompisar hela högen nu. Här får man träffa folk från flera olika stadsdelar, bland annat från Skogås.

Leif kom hit helt förutsättningslöst, i ärlighetens namn hade han inte riktigt förstått att det handlade om speeddejting. Nej, jag hade inte riktigt fått det klart för mig, men det var ju riktigt bra. Lite kort är det med sju minuter, men man får snabba på lite. Vill inte sitta ensam.


Sandra är också här för första gången. Att det bara skulle vara bottenskrapet som gick på speeddejting , folk jag finner totalt oattraktiva och tråkiga. Men det var trevligt och kändes lite som en förfest.


Man blev bjuden på en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg