torsdag 7 april 2016

Fiskkakor ica

Fiskkakor : Mixa löken med ströbrödet och häll upp på en tallrik. Lägg torsk, salt och ägg i mixern. Mixa hastigt till en smet, den behöver inte bli helt slät. Tillsätt potatismjöl, grädde, cayennepeppar och mixa ihop.


Klicka ut smeten i lagom stora biffar på lök- och ströbrödsblandningen, vänd dem så att de paneras. Barn älskar detta recept på fiskkakor med härlig spenatkräm! Du gör kakorna av bland annat fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde och ägg.


Den mumsiga krämen gör du av bland annat vitlök, spenat och crème fraiche. En god vardagsrätt är fiskkakor som serveras med nudlar och wokgrönsaker! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.


Löken krossas och blandas med ströbrödet där krassen klipps ned mot slutet. Därefter paneras den mixade laxen för att sedan stekas frasig i olja. Avnjut med nykokt ris, blomkål och den syrliga såsen. Dessa smaskiga och frasiga fiskkakor med chilifräst broccoli kommer du garanterat göra fler än en gång.


Stek den goda broccolin med chili och vitlök och servera med ris, sweet chilisås, soja samt kakorna gjorda på bland annat mosad fisk och potatis. Här är ett smarrigt recept på friterade fiskkakor som du gör på torsk, sej eller hokifilé. Skär haricots vertsen tvärs över i tunna skivor. Fiskkakorna får en krispig yta med en go len och fräsch fiskfärs.


Fiskkakor ica

Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. Pulskör till en inte alltför jämn färssmet. Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad.


Saftiga och goda fiskkakor med härlig dillsmak. Ett gott sätt att använda rester av kokt eller stekt fisk. Provlagat av Arla Köket. Norska fiskekakor är min nya favoriträtt.


Jag följde ett recept från en kokbok men råkade göra fel. Dock blev de godare än när jag sedan gjorde rätt. Handla mat och hemartiklar online på ICA.


Välj hemleverans eller att hämta i butik nära dig på antingen Maxi, Kvantum, Supermarket eller Nära. Blanda med ingefära, citronmeliss eller mynta, salt och limeskal. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och olja i en skål.


Fiskkakor ica

Rör om så att sockret löses upp. Thailändska fiskkakor med limedip. Gillar du det här receptet? Mixa fiskbitarna och saltet till en färs i matberedare monterad med en kniv.


Lägg färsen i en skål och blanda i chili och lök för hand. Forma färsen till 6–8. Mixa ihop fisk och bröd i matberedare monterad med en kniv. Hacka grönsakerna var för sig i matberedaren.


Lofoten har redan fått ett genombrott genom att före jul bli listade centralt på Ica , men nu inleds en säljoffensiv ledd av Bjørn Håkon Liland som ska leda det nya Sverigekontoret, och lära svenskarna hur man äter de norska produkterna. Målet är att ha en lokal säljstyrka med utgångspunkt i Stockholm på sikt. Mixa samman kryddorna med fiskköttet och fisksåsen, eller hacka fiskköttet fint och rör samman. Du som vill tillsätter även sambal och salt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fiskkakorna minuter på varje sida.


Servera med dippsåsen. Genom att skapa inloggning godkänner du Coops villkor. Klicka här för att läsa hur Coop hanterar din personliga information. Medan norrmän har en lång tradition av att äta fiskkakor och fiskburgare är det ett relativt okänt sjömatsalternativ i Sverige. Därför är det ett både jättespännande och utmanande arbete vi har framför oss när vi nu ska sälja in oss till svenska konsumenter.


Otroligt goda fiskkakor som även våra kräsna barn gillade! Skulle ha varit någon god sås till kanske, vi fick ta creme fraiche. Det tog väldigt lång tid att laga med allt hackande, rivande och pressande.


Ingen vardagsrätt, men passade fint till söndagsmiddagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg