tisdag 12 april 2016

Fallbeskrivning om en person

Vad har ni fått för anvisningar från skolan kring uppgiften? Pluggar du till sjuksköterska? Jag blev färdig syrra för ett år sedan så jag kanske kan hjälpa dig om du berättar lite mer. När man skriver en fallbeskrivning så brukar man skriva ihop en liten (påhittad eller verklig) historia om en patient.


Har en fallbeskrivning jag behöver hjälp med. Stina har en bipolär sjukdom men har nu också drabbats av en demenssjukdom.

Sedan en tid tillbaka bor hon därför i ett demensboende där hon verkar trivas bra. Men det har fungerat allt sämre med medicineringen. Stina har slutat att sova om nätterna, hon är mycket misstänksam mot personalen och vägrar ta emot några läkemedel. Har nyligen flyttat till en modern tvårumslägenhet med hjälp av dottern som bor på orten.


Det finns en öppen verksamhet i kommunen dit äldre personer kan komma för att träffa andra, vilket är ett alternativ. Ett ytterligare alternativ är att Anna får besök av med-arbetare från Röda Korset, vilka har en uppsökande verksamhet. Många tycker det är fel att testa så mycket.


Själva testsituationen medför att eleven blir uppmärksammad som person.

Testtiden är en förmiddag med rast och jag brukar fråga eleven om han vill ha en äppelskiva, banan, russin, morot eller dricka vatten för att orka hela testet. Föräldrarna beskriver honom som en karismatisk person med mycket humor som har svårt i relationer med andra. Fallbeskrivning Mikael har haft svårigheter med relationer sedan han började i skolan. I övrigt är hon en välfungerande person som vill ändra vanor, och eftersom problemen har funnits under en begränsad tid är prognosen god.


Troligen lider hon sekundärt av lätt depression, trötthet, blodtrycksstegring (eller motionsbrist). Hade du varit Berits läkare – vilka åtgärder hade du vidtagit? Just denna problematik, det faktum att dessa elever i grunden är normalbegåvade skapar dessutom en särskild problematik. Detta är ett område som jag genom denna studie vill belysa och skapa mer kunskap om.


Marie lovar det ska hon. Läkaren försäkrar sig om att hon har någon som ser efter henne och bokar till sist in henne till en ny tid om en vecka för att följa upp. Hon är för övrigt frisk och mår bra rent fysiskt. Hon trivs dock inte så bra på sitt nuvarande jobb.


Han önskar att det fanns en husläkare på vårdcentralen som intresserade sig för honom som person. På vårdcentralen tar man blodprov – inget mer”. Biståndshandläggaren har frågat honom om han vill ha hjälp men det blir nej. En inlämningsuppgift där eleven gör en enklare fallbeskrivning av en patient som fått tuberkulos (TBC).


Notera att källor saknas. Tröskelprincipen gäller personer som bor i ordinärt boende och har daglig verksamhet, vilket innebär att personen ska gå till vårdcentralen om hen kan.

Kommunen ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser under den tid personen vistas på daglig verksamhet. Egenvårdsbedömning görs på vårdcentralen. Syftet med detta paper är delvis att beskriva hur en person som är drogberoende påverkar sitt omgivande system och hur systemet påverkar den drogberoende. Att beskriva sammanhang som vi befinner oss i. Jag kommer att beskriva min egen berättelse.


Rättigheter för personer med funktionsnedsättning En utbildning för handläggare enligt Socialstyrelsens rekommendation och enligt aktuella stimulansmedel. För att förbereda Anna inför nya arbetsuppgifter, måste en person vara bredvid minst två första veckor. Kanske man behöver göra allt själv under Annas observation, för att hon själv ser hur det ska gå till.


Om man inte har nöjlighet till att göra det, då måste man skaffa en ny struktur över nya rutiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg