måndag 4 april 2016

Medelålder världen

Världskoll drivs av Svenska FN-förbundet. Syftet är att visa på hur utvecklingen och läget i världen ser ut, genom att presentera fakta och statistik. Här finns chansen att utmana sin världsbil testa sina kunskaper och lära mer!


Artikel om länderna med den högsta medellivslängden i världen , och de förmodade orsakerna till att lilla Andorra ligger i topp! Befolkningens medelålder efter region och kön.

Svaret beror på vem du frågar och vad du väljer att jämföra. För hundra år sedan såg dock resultaten helt annorlunda ut. Då var både svenska män och kvinnor längst i världen.


Männen i Sverige mätte då över 1centimeter medan kvinnornas genomsnittslängd låg på 1centimeter. I dag hamnar männen på en 15:e plats och kvinnor på plats 17. Vi har statistik för över 1olika indikatorer, indelade efter kategori i menyn till vänster på sidan. De ska också säkerställa att flickor och kvinnor har makt över sina egna liv.


Mål handlar om att avskaffa alla former av diskriminering av flickor och kvinnor överallt i världen.

Pensionsåldern ligger på år i de flesta länder världen över. Men på några platser går det bra att dra sig tillbaka några år tidigare. Alltså i hela världen talar jag om nu alla länder sammanslagna.


Världens Medelålder Medicin och hälsa. Att ha en stark primärvård är det bästa vi kan göra för att se till att ingen lämnas på efterkälken, menar Margaret Chan. Både svenska män och svenska kvinnor lever allt längre.


Fast i några europeiska länder ligger medellivslängden ännu högre, visar nya siffror. Under de senaste decennierna har antalet barn som går i skolan ökat kraftigt. I dag går procent av världens barn i skolan.


Största ökningen har skett i Afrika söder om Sahara där andelen barn som börjar skolan har ökat från till procent under de senaste tio åren. Andra hundraser som finns i världen av underrättelser är puddel och schäferhund. Högsta hundras: Grand Dianos är den högsta hundras. Zimbabwe har världens högsta dödlighet bland vuxna.


Motsvarande siffra för kvinnor är 849. Medellivslängden i det afrikanska landet är bara och år för män respektive kvinnor. En medelålder på bara något år.

Det kan både Norwegian och SAS Irland visa upp. Det gör de enheterna inom respektive flygbolag till de som flyger de absolut yngsta flygplansflottorna i världen. Av alla världens kontinenter så har Afrika den yngsta befolkningen. Samtidigt har man varit bra på att få utländska spelare och trivas så det finns en hel del utländska veteraner. Ytterst få lag i de fem ligorna med högst medelålder har en truppmedelålder under år, det har dock nästan hälften av trupperna i Norge och Island och en stor majoritet av lagen i de tre ligorna med lägst medelålder.


Två skånska kommuner finns med på föryngringslistan, förutom Malmö. Det är Helsingborg och Landskrona. Skillnaderna är dock små här.


Helsingborgarna har blivit år yngre medan Landskronabornas medelålder sjunkit år till 4år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg