torsdag 28 april 2016

Emdr biverkningar

EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) är en erkänd meto främst för behandling av PTSD (Post Traumatic Stress Disorder). Behandlingen utförs av legitimerde psykoterapeuter, med speciell utbildning i EMDR. EMDR syftar till att aktivera vår förmåga att hantera den påverkan traumat har på oss idag. EMDR -metoden kan hjälpa till att minska laddningen i bilderna och känslorna som är förknippade med traumat.


Emdr biverkningar

Metoden kan hjälpa dig att känna igen och arbeta med känslor och tankar som kommer upp i anslutning till traumat. Metoden, som är relativt ny i Sverige, har visat sig effektiv med snabba resultat. Det är en otroligt effektiv och skonsam terapi som inte ger några biverkningar.


Vi som jobbar med den är väldigt förtjusta, säger psykologen och terapeuten Åsa Lindgren. Margaretha Wächter EMDR - inte bara trauma behandling EMDR – inte bara traumabehandling Jag har arbetat de senaste tio åren med behandling av barn och ungdomar på en BUP-mottagning i Stockholm i ett invandrartätt område. EMDR fak-tiskt var en så effektivt metod som företrädarna hävdade.


Jag skulle vilja kalla EMDR för ett slags vakenhypnos, och just det att man kan släppa andra intryck och hamna i ett avslappnat läge gör att jag tror det ofta åtminstone initialt tvärtom borde användas oftare på bekostnad av just KBT. Hade jag social fobi skulle jag personligen välja att få börja med EMDR. Den senare studien har kritiserats bl a för att antalet behandlingar var för lågt i proportion till problematiken hos patienterna. Författarna skriver att EMDR tycks fungera lika bra som exponeringsbehandling trots lägre grad av direkt exponering och avsaknad av hemläxor.


Inga biverkningar rapporterade Inga negativa biverkningar finns rapporterade i de studier som granskats. Så går EMDR -terapi till. Under en EMDR -behandling används ögonrörelser för att bearbeta minnen från en traumatisk händelse.


Emdr biverkningar

Det går i princip till så att klienten följer terapeutens fingrar med sin blick. Teraputen rör sina händer enligt specifika mönster samtidigt som delar av traumat är aktiverat. Vi har hört av andra att det ska vara effektivt mot jobbiga minnen som vägrar släppa taget. Andra som själva har fått den behandlingen. EMDR hänger samman med att man med hjälp av tekniken först framkallar det traumatiska minnet med alla dess komponenter - syn, känslor, beteende, kroppsliga förnimmelser - och sedan stimu-lerar det system i hjärnan som tidigare inte lyckats smälta det avtryck det gamla traumat gjort.


Min man blev misshandlad som barn. Läs också: EMDR – en metod som ingen egentligen vet hur den fungerar. Jag kände ett obehag när jag körde över stora ytor, men trodde att det berodde på att jag var trött i ögonen, berättar Johan. För EMDR behövs 2xminuter, dvs dubbelt arvode. Bokad tid måste avbokas senast timmar innan satt tid.


Vid senare avbokad tid debiteras fullt arvode. Vem BEHÖVER hjälp genom terapeutiska samtal? EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing) är en korttidspsykoterapi som framkallar minnesbilder, tankar och känslor som är förknippade med den traumatiska händelsen samtidigt som terapeuten för sin hand fram och tillbaka framför personens ansikte medan hen följer handens rörelse med ögonen.


Eye Movement Desensitization and Reprocessing ( EMDR ) är en teknik där patienten ska tänka på de traumatiska upplevelserna samtidigt som hon med ögonen följer terapeutens fingerrörelser. Läs mer om metoden på hemsidan för intresseorganisationen ” EMDR Sverige”). EMDR ) for post-traumatic stress after childbirth.


EMDR – möjlig behandling vid PTSD efter förlossning Klusterhuvudvärk kan vara mycket han-dikappande. Värken kommer attackvis, ofta flera gånger per dag. Läkemedelsbehandling är en annan effektiv behandlingsmetod som ibland också ges i kombination med psykoterapi.


Det är då oftast olika typer av antidepressiva läkemedel som ordineras och du blir om det bedöms vara aktuellt informerad om biverkningar , eventuella insättningssymtom samt vad du kan förvänta dig för effekt av behandlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg