tisdag 26 april 2016

Att göra på kreta med barn

Att göra på kreta med barn

Alla bästa sakerna att göra i Kreta. Upptäck välkända sevärdheter. En sevärdhet du bara måste besöka. Gör din resa minnesvärd. Upplev staden från vattnet.


Att göra på kreta med barn

Boka upplevelserna med bäst omdöme. Vi förhandlar så att du slipper. Saker att göra med familjen på Kreta. Vill ni göra något mer än att hänga vid poolen och på stranden finns det ett stort utbud av saker att göra för stora och små på Kreta. Här finns flera stora vattenland och nöjesparker där ni kan spendera fartfyllda heldagar.


Ett bättre alternativ är att stanna i klostret Chrisoskalitissa som har den trevliga taverna Glykeria med fin utsikt. Hela vägen till Elafonissi, längs Kretas västkust bjuder på svindlande vackra utsikter. Hitta hit: Panoramisk kustväg med bil eller lokalbuss tim från Chania på sydvästra kusten. Kreta är en favoritö för många svenskar. Inte bara på grund av sina fantastiska stränder, klarblåa vatten och behagliga klimat, utan här finns mycket att se och göra.


Dessutom är det ofta enkelt att få tag på en billig flygbiljett hit. Skyscanner har listat saker att se och göra på Kreta. Ganska nära stadskärnan i Chania ligger en stadsträdgård med ett litet zoo med lokala djur från Kreta.


Här finns även det venetianska riddarhuset Loggian och den vackra Rimondifontänen. Att göra med familjen på Kreta. Det finns flera möjligheter till vinprovning när man är på Kreta.


Dels är det en riktig utflykt att se de långa raderna av vinrankor, gårdarna är ofta stora och ligger i mycket vackra omgivningar. Sedan får man information om hur man framställer vinerna, naturligtvis med möjlighet att prova och jämföra olika viner. Reser ni till Mallorca med barn så har ni kommit alldeles rätt.


Packa ihop strandväskan och utforska ett spännande zoo, kör gokart med de lite äldre barnen eller varför inte plaska och busa på ett av Mallorcas fyra vattenland. Det bergiga landskapet gör att alla buss- och bilresor tar mycket längre tid än man kan tro. Men bergen gör också att det finns många spännande stigar för dig som gillar cykling eller vandring. Vet inte åldern på dina barn då men vi åkte med Fritidsresor och då har barn under år en bagagevikt på 10kg. På grund av det heta klimatet är därför vår och höst bästa tiden att besöka Kreta.


I Chania landar busslast efter busslast med charterturister under sommarhalvåret, turister som sedan sprider sig till turisthotellen längs kusten väster om stan. Tycker du Chaniakusten känns plastig och för turistifierad ska du ta bussen in till stan. Milslånga sandstränder, mysiga parker, natursköna skogar och öppna landskap.


Många är uppe i semesterplanering så det kan vara på sin plats med några råd angående vandring utomlands utifrån mina erfarenheter av att vandra på Kreta. Stockholm – som går hem hos både barn och vuxna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg