torsdag 7 april 2016

Åldersskillnad 10 år

Skiljer det år mellan er så ökar det till procent och om man lever med någon som är år äldre, ja då är risken så stor som procent. Men det finns dock en massa undantag som visar att det funkar med en ganska stor åldersskillnad , som till exempel George och Amal Clooney (års skillnad) eller Ernst Billgren som är gift med en år yngre kvinna. Kourtney är inte ensam i kändisvärlden om att leva i en relation med rejäl åldersskillnad.


Här nedan ser du par som har en stor åldersskillnad. I Sverige har vi, enligt Statistiska Centralbyrån¹, inga större åldersskillnader i våra relationer. I en svensk heterosexuell relation är mannen i genomsnitt två år och fem månader äldre än kvinnan.

Det är en relativt låg andel av paren där det finns en åldersskillnad på mer än fem år. Visst är han äldre och klokare (ibland) men jag gillar det och mest av allt gillar jag HONOM. Vi har bara varit med varandra i ett år , så det är kanske för tidigt att säga hur det fungerar efter en längre tid. Eh, inte för att vara cynisk men kommer gå åt helvete.


Han lär knappast riskera jobbet och eventuellt fängelse (beroende på din ålder) för dig om jag ska vara. Du har ju gott om tid på dig att träffa en annan man efter detta, även om ni skulle vara tillsammans i säg år , så har du ändå år till efter det innan du ens är 40. Han däremot, är 4 och har inte den tiden.


Inte om han vill ha barn, till exempel. Men hur många års skillnad kan svenska singlar egentligen tänka sig hos en potentiell partner?

Och finns det en siffra på vad som egentligen är realistiskt för ett lyckligt och långvarigt förhållande? På senare tid har vi sett hur en rad kända, framgångsrika kvinnor valt yngre män. Supermodellen Kate Moss sägs dejta en tretton år yngre man, och hon är långt ifrån den enda Hollywoodkändisen som väljer en yngre partner. Här i Sverige har vi våra egna uppmärksammade kändisförhållanden där kvinnan är den äldre i relationen.


Sen dog ju tyvärr min pappa vid års ålder och mamma blev änka endast år gammal. Det är ju tyvärr ett problem där tidsramen blir mycket smalare om man gifter sig över generationer. Mamma har ju dock hunnit träffa en ny man (bara åtta år äldre tror jag) som hon idag är mycket lycklig med. Fattar inte vad de har med saken att göra.


Nu har du ju dock sagt att du hellre vill ha hans kompis så hur shjysst är det att dra M vid nosen? Och det ser ännu värre ut ju fler år som ligger mellan de älskande. Med en åldersskillnad på år är risken att man lämnar varandra procent. Och om man är tillsammans med en som är antingen tjugo år äldre eller yngre så är sannolikheten skrämmande procent för att de bryter med varandra.


Däremot om det är över så kanske jag tänker oj vilken åldersskillnad. Min man är så det är nästan sex år mellan oss oxå och jag har då aldrig tänkt på det som en stor skillnad. Svar Mitt svar: När det är -mer- än tio års åldersskillnad så reagerar man ju. Andra med stor åldersskillnad Finns det några andra här med ca års åldersskillnad i förhållandet?


Jag är och min man är 56. Allt kan hända och ingen går säker oavsett ålder men det är ju troligt att man blir lämnad tidigt om man är tillsammans m nån som är mkt äldre. Att vara och mitt i livet samtidigt som ens man varit pensionär i över år och ålder tar ut sin rätt är kanske inte det lättaste.

Redan samma dag som han medverkade hos Malou bjöd han ut sin vän, den år yngre Andrea Gaytán för första gången - de såg en Strindbergspjäs på Dramaten. Nu är Jan Myrdal gift och tillbaka i Malous soffa - tillsammans med sin nya hustru, Andrea Myrdal Gaytán! Veckans tema är Kärlek i vår tid. Det vill säga Kvicksilverbröllop, vi har fantastiska barn en flicka och tre pojkar som heter Fredrik, Emma, Hugo och Gustaf.


Och med barnbarnen Josef år och Sandra år från Hugo. Och barnbarnen från Emma är Ella år , Felicia år , Teodor år , Tova år och lilla Olivia månader!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg