fredag 15 april 2016

Dedicare utdelning 2016

Visar vilket belopp som betalas ut i utdelning per aktie. Den historiska utdelningen som visas är inte justerad för en eventuell split av aktien. Handlas utan utdelning. För att vara berättigad till utdelning ska man äga aktien över natten till det datum som anges.


Resultatet per aktie uppgick till 0:kronor (0:94).

Utdelning Årsstämman beslutade, i enlighet med styrelsens förslag, om utdelning till aktieägarna med kronor per aktie. Som avstämningsdag för utdelningen. Utdelningsförslaget kan ses mot bakgrund av bolagets policy om att dela ut minst procent av nettoresultatet. I år hittar vi inga spelbolag bland de som ger procent eller mer påkommande utdelning , vilket är vårt krav för att aktier ska komma i fråga för portföljen, kommenterar Börsveckan.


Dedicare rekommenderades nyligen i Börsveckans utdelningsspecial och det är naturligt att jämföra Dedicare med branschkollegan NGS. Dedicare är ett av Nordens största bemanningsföretag inom vård och socialt arbete. Balans i livet Som konsult hos Dedicare får du större frihet att välja var, när och hur mycket du vill arbeta.

Dedicare Group är ett bemanningsbolag med inriktning mot vård och omsorg. Ordinarie utdelning DEDI 1. Ja, bostadsmarknaden i Sverige i allmänhet och i Stockholm i synnerhet är sämre. Lönsamheten sjunker, men är fortfarande god. Jag tror på bibehållen utdelning. X-dagen betyder Exclusive dividend-day och betyder dagen utan utdelning.


Man kan alltså handla aktien men man har då inte någon rätt till utdelning. Oftast så sjunker aktien denna dag med samma värde som utdelningen. Det kan finnas flera olika förklaringar till den höga direktavkastningen. Framför allt är det de sjunkande börskurserna den senaste perioden som gjort att utdelningen relativt kursen blivit högre. Dessutom bör även bankernas stora vikt i index ha en påverkan på direktavkastningen.


Dedicare har i dagsläget verksamhet i Sverige och Norge men har som vision att växa och bli ett av Europas ledande vårdbemanningsföretag. Samtidigt föreslår styrelsen att den ordinarie utdelningen höjs till 4:kronor per aktie från tidigare 4:kronor. Hur beskattas ägarens utdelning ? Analys: Bemanningsbolaget Dedicare har ett tufft börsår bakom sig med vikande lönsamhet och en halverad aktiekurs.

Frågan är om det är läge för bottenfiske. I slutet av Oktober skrev vi ett inlägg om Dedicare. Vi gjorde en chansning och tog in dem i portföljen på 10kr.


Först gick de upp, sen ner och nu i veckan tog de fart på riktigt. De handlades till 11kr idag. Här hittar du alla aktuella aktieutdelningar på börsen.


Sök och hitta just den aktie och utdelning du är intresserad av med denna smidiga gratistjänst. Sedan dess har det bara varit höjningar eller oförändrat. ABB – år med bevarad eller höjd utdelning (varav höjningar i följ se topplistan över utdelningshöjarna ovan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg