fredag 22 april 2016

Priser på malta

Malta bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Koppla av på semestern. Njut av mat och dryck.


Vi förhandlar så att du slipper.

Prisnivån för mat och dryck på Malta är lägre än i Sverige. Prisindex för Malta ligger runt 75. Priser på Malta : restauranger, marknader, transport (taxi, bensin), sport och friti kläder och skor, lägenhet hyra, lägenhet pris , medellön per månad. Det är nog den semester jag varit mest nöjd med.


Vi åkte med Apollo och fick ett schyst rum högst upp mot havet på ett ganska enkelt, men trevligt hotel i Sliema. Maten var god hela tiden, oavsett var och vad vi åt. Shoppingen var toppen och det fanns MASSOR att göra och utflykter att åka på.


Samtliga priser är ungefärliga, och ska främst ses som en prisindikation.

Inte minst då det ibland kan förekomma stora prisskillnader mellan storstad och landsbygd. Priserna baserar sig på uppgifter inhämtade från ett flertal olika källor, och endast när vi anser dem tillförlitliga har de publicerats. Du kan även hitta billigare alternativ som vandrarhem. Malta är mycket billigare än till exempel Italien, där hotellrum i de stora städerna kan kosta upp till 2euro per natt för ett dubbelrum.


Mat och dryck Priset för att äta ute på restaurang kan variera stort beroende på var du går. På norra sidan av ön samt grannön Gozo finns många fina sandstränder som t ex Golden Bay, Ghajn Tuffieha Bay och Paradise Bay. Gott om aktiviteter som dykning, snorkling och vindsurfing. Den bästa dykningen finns på norra Malta och i Xlendi Bay på Gozo. På öns norra kust finner du populära destinationer som Sliema och St.


Julians med bra shopping, restauranger och ett pulserande nattliv. På Malta finns såväl romerska kvarlevor som förhistoriska tempel och det finns därmed mycket kultur att ta del av runt om på ön. De flesta svenskar bor i det sammanbyggda städerna Sliema och St Julians, men det finns svenskar på hela Malta och på Gozo.


Många svenskar vill ha utsikt över havet och gärna ett sydvästligt läge. Malteser uppskattar snarare lugna och mörkare lägen på grund av värmen. Fristående villor har höga priser eftersom markpriset är så. Fyll i datum för att komma igång.


Malta International Airport – ligger km sydväst om huvudstaden Valletta.

Med hyrbil eller prisvärda lokalbussar går det lätt att ta sig runt på Malta. Mellan Malta och Gozo finns färja med täta turer. Vägarna är oftast mycket bra och lättkörda. Vandra, cykla och inte minst dyka är populära aktiviteter.


Flera stora charterföretag har paketresor till Malta under sommarhalvåret med direktflyg från Sverige. Om du behöver åka taxi på Malta kan det vara bra att veta ett och annat innan. Först och främst finns det två sorters taxibilar. Det finns de som kör på taxameter och är vita till färgen.


Sen finns det de som har svart färg, saknar taxiskylt på taket, och kör på fast pris. De senare är mycket billigare. Priserna på reguljärflygen varierar rätt mycket beroende på säsong, när det är högsäsong lönar det sig ofta med charter. De flesta charterresebolag åker till Malta - Apollo, Ving och Fritidsresor.


Jag har några frågor som jag skulle villja ställa, det är nämligen så att jag och en kompis ska på språkresa i Malta och vi räknar med mycket festande. Vad kostar spriten i malta ? Ge några exempel alltså inga fina sorter då. Hur mycket bryr ledarna på EF sig i allmänhet om man dricker. På Malta är sommaren lång, den börjar redan i mars och slutar inte förrän i november. Klimatet på Malta är ett typiskt medelhavsklimat med långa, varma somrar och milda, korta vintrar.


I mars börjar temperaturen att stiga och når i april runt grader dagtid med kallare nätter. Slutligen finns det ett antal dokumentationskrav som måste uppfyllas vid ansökan. Vi bistår dig med ansökan och har även mycket bra kontaktpersoner på Malta.


Fina stränder på Malta. Runt ön finns såväl klipp- som sandstränder, och ofta finns betongbryggor på stränderna att bada från. Vattnet är rent, klart och friskt och passar perfekt för dig som vill dyka eller snorkla under din resa till Malta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg