tisdag 9 juni 2015

Kristen själavård göteborg

Inom stiftelsen finns ett antal själavårdsmottagningar belägna på ett flertal orter i Sverige. Samtalsmottagningen KRISGöteborg är belägen på vackra och kulturhistoriska Kvibergs kaserner i Göteborg. Som grund ligger en fyrstegs grundkurs i själavård om timmar per kursdel. De ska läsas i tur och ordning.


Kursbeskrivningar för dessa fyra kurser finns på sidan Själavård.

En femte kurs, Grundkurs som handlar om själavård i församlingen, har tillkommit. Eleonora är också teologiutbildad på Betelseminariet i Stockholm, har en treårig dipl. KRIS samt är en av initiativtagarna till att starta upp och driva en samtalsmottagning i samarbete med Lidköpings Kristna Samarbetsråd. När samtal sker i kyrkan kallar vi ofta det för själavård och med det menar vi: att stödja en människas utveckling i ljuset av den kristna kyrkans tro och helhetssyn på människan samt att möta den enskilda människan där hon befinner sig. Vi vill vara en kristen oas för Göteborg och världen.


Smyrna är en del av pingströrelsen och vårt engagemang omfattar alltifrån gudstjänster till barn- och ungdomsverksamhet, missionsarbete, kaféverksamhet och själavård. Vi håller också alphakurser och konfirmationsundervisning. Själavårdsutbildningen är en distansutbildning på deltid om själavård i församling och samhälle.

Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dig i ämnet själavård och som har någon erfarenhet av själavårdssamtal. Samuel Bokinge tar emot för samtal i Göteborg (vid Järntorget) och på Kris i Gråbo. Samuel har nyligen fått barn och tar en paus från KRIS verksamheten. Det är ett centrum för dig som vill utveckla ditt mediumskap och din andlighet. Här vårdas själen bland annat med mediala sittningar, healing, soul retrieval, handtydning och skuggarbete enligt Jung, både enskilt och på kurser.


Omsorg om fattiga och sjuka i församlingen har ända från apostolisk tid varit en kristen dygd. Dit hör att vi anlitar bra läkare – oavsett om dessa är kristna eller inte. Vissa problem kan dock uppstå just när det gäller modern psykoterapi, eftersom den ibland riskerar att komma in på området för kristen själavård. Kristna Förskolor Göteborg - konfirmationer, diakoniverksamhet, församling, dop, kyrka, kyrkogår gudstjänster, kyrkogårdsförvaltning, bön, musik. Vi är en kristen kyrka med ett stort socialt engagemang.


För oss är omsorgen om hela människan en central del i vår tro och verksamhet. Runt om i landet driver Frälsningsarmén kårer – församlingar och även olika sociala verksamheter. Välkommen att kontakta Svenska kyrkan när du vill prata med en präst eller en diakon.


Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan och det kostar. Vi använder cookies för att kunna räkna antalet användare och analysera trafiken. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du.

Att vara kristen är att tillåta Gud att komma in i ens liv - inte att försöka leva upp till hans krav i egen kraft. När våra hjärtan fullt förmår omfatta nåden, befrias vi ifrån tvivelsjuka, skul krav och ångest. Klaradals kloster ligger cirka fyra mil nordost om Göteborg , i ett litet samhälle som heter Sjövik och ligger vid Mjörns strand.


Här lever och arbetar Helige Franciskus systraskap, en av de grupper som lever kommunitets- eller klosterliv inom Svenska kyrkan. Conny drogfrihet event fängelse Förening gotland göteborg halmstad Hederlighet kampanj Kamratskap. En viktig del av rabbinens uppgifter är själavård : I dagens stressiga tillvaro är det många som behöver råd och stöd i äktenskapet och med barnen samt i samband med dödsfall och sorg. Rabbinen besöker sjuka och gamla, men även barnen i judiska förskolan och skolan. Arbetar med terapi och själavård för individer, par och tonåringar.


Det är alltid något på gång i Hillsong Göteborg , men veckans höjdpunkt är ändå våra söndagar, då vi samlas för att lovsjunga Jesus, dela gemenskap och växa i tro. Våra gudstjänster är för dig som har en tro men också för dig som aldrig tidigare besökt en kyrka. Själavård är inom kristendomen en enskild samtalskontakt som syftar till att utveckla den enskildes andliga liv.


Själavårdaren, eller själasörjaren, är ofta en präst , pastor eller diakon , men kan också vara en annan av församlingen utsedd person, till exempel en psykolog , psykoterapeut eller kurator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg