fredag 5 juni 2015

Dikt till min man

Dikt till min man

Kärleksdikter - kärleksverser - dikter om kärlek. Jag var så upptagen i tanken om mjuk hud nära min att jag inte såg vad som stod framför mig. Hans blick var inte den jag sökt, hans hår och läppar sträva, kropp varm och hård och huvud alldeles för stilla och stum. Han var den första som la sin hand i min , rörde sin kropp mot min , viskade mun mot öra. Du ser mig för den jag är och inte bara för min ridå av besvär.


Jag älskar dig alltid tydligt och klart, i mitt hjärta finns en plats med dig där allt är allting underbart. Med denna meningen vill jag avsluta min dikt. Har man redan fragmenterat sin dikt då man försökt svänga runt annonstexten kan man lika gärna pressa in ett par ytterligare rader eller ord.


Den är en dikt där repliker och blomblad svävar bredvid varandra mot en svart rymd av osäker framtid. Att vi ska kunna ta oss ur det här helskinnade och utan men för livet är dikt och. Alla har kanske inte så lätt för att uttrycka det man känner i ord. Du kan ju vara glad om du har den förmågan, jag har den inte.


Dikt till min man

Ja, Sovrum, till min man. Var konkret, inte abstrakt. För det tredje, dikt är ord och rytm, båda lika viktigt. Och slutligen – less is more.


Tack, jag har också lånat Er fina dikt ! Min bror hade 60-årskalas i lördags och han och Buaphit överraskade verkligen övriga gäster med att det även blev vigsel. Min man Bo och jag var officiella vittnen så vi var informerade. Dikt till en man som fyller 50? Då måste man klara att snabbt ta sig över Och visst blir det lättare om man är två.


Vi önskar vårt brudpar all lycka och välgång Och hoppas att hindren på vägen är få Idag börjar resan i livet tillsammans En vandring så innerligt vacker att gå. Min blick har fastnat i väntan på att någon ska komma. Händerna är kalla av sorg och mitt hjärta gråter på ett outhärdligt sätt. Våren och sommaren saknar sina blad. Ett hjärta som saknar kärlek har ingen livslust till att leva.


Jag är en främmande själ i detta land utan att ha mina närmaste med mig. Min gestalt har ingen skugga. Min syster ska gifta sej och jag borde väl eg hålla tal men får stora självan bara jag tänker på det och kan får mitt liv inte komma på något att säga.


Eller är det helt töntigt? Sånt har man aldrig tid med nu. Medan man själv skyndade iväg. Livets sömmar går ofta. Men ibland händer det att.


Hälsning 5: Jag har skickat en dikt med blommorna för min brors. Inte kan man tro att du år. För att älska och att älskas är det största på vår jord.


Och allt du är för mig vill jag för dig få vara… för kärleken i mig finns till för att besvara. Hur många dikter man vill ha är upp till en själv. JAG SER DIG NÄR DU SOVER Av: Lisa Glans Dikten skrevs till Lisas dotter Elviras dop. Jag ser dig när du sover så lätta andetag. Vill ligga här bredvid dig när natten blir till dag.


Du ligger tätt intill mig din hud är mjuk och varm. Jag känner sådan lycka att ha dig i min famn. Inriktning: dikt om kärlek, dikt på alla hjärtans dag, dikt till min älskling, kärlek dikt , kärleks dikt , kärleksdikt, kärleksdikt till honom, till min älskade.


Feed för att följa kommentarerna: RSS 2. Min bror blev jätteglad över rimmen till hans födelsedagar: Till brorsan från syrran Lasse, schyssta snubben, fyller jämt, goa gubben år kan ingen tro Nä – tempo, tempo, go, go go Se på grabben! Rockar fett, ballaste vi nånsin sett Läs hela talet plus ännu fler Se hur jag använde delar av min brors 50-års rim när han fyllde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg