onsdag 24 juni 2015

Pad thai sås

Här hittar du billiga flyg med alla flygbolag! Vi har de billigaste biljetterna. Boka den billigaste flygstolen nu! Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god pad thai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket.


Jag blev så glad när hon tog sig tid att visa mig runt i affären och förklarade detaljerat hur man lagar “The best Pad Thai EVER”.

Pad Thai är mild wok som lagas med risnudlar, ägg och vitkål och en syrlig sås. Toppas med jordnötter och lime! Nu kan du enkelt laga den hemma!


Den är mild i smaken och garneras med koriander, lime och hackade jordnötter efter tycke och smak. Kanske en ny favorit att varva fredagstacosen med. Tack snälla för detta recept, kommer helt klart att lagas fler gånger!


Mycket är också ögonmått för jag står inte å mäter upp allting men beräknas till msk (menas vanlig matsked som man äter med) av allt. Så gör du en äkta pad thai Foto: Mikael Göransson På väldigt kort tid har pad thai blivit en favorit för många svenskar, oavsett det är på stranden i Phuket eller på lunchhaket hemma i Sverige.

Släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Recept på pad thai – klassisk thailändsk street food. En wokad rätt med kyckling, ägg och nudlar.


Och den går så klart lika bra att steka ihop i en stekpanna. Här ett recept på pad thai på kocken Tommy Myllymäkis goda vis. Så idag blir det kikärtsfyllda paprikor på grill och i mitten av veckan en vegetarsik Pad Thai.


Man måste liksom låta fantasin arbeta då man bara handlar vegetariskt och det är så skoj! Asian Wok Pad Thai Laga en perfekt Pad Thai med vår syrliga woksås! Det är en mild wok som lagas med risnudlar, ägg och vitkål och en syrlig sås.


Den karakteristiska syrliga smaken i Pad Thai kommer bland annat från Tamarin en ärtväxt som är mycket vanlig i de asiatiska. Street food thai style i form av en pad thai med räkor, en riktig take away-favorit. Här visar Jennie hur du lyckas med rätten i hemmaköket.


Tillaga med nudlar och scampi eller fläskfile. Fri frakt vid köp över. Hung Fat Trading Asien Livs AB är en av Sveriges största grossister inom livsmedel. Pad thai sås från Mrs Chengs.


I över år har vi bedrivit grossistverksamhet med fokus på asiatiska livsmedel.

Ingredienserna kan varieras efter tycke och smak. Här är ett vegetariskt grundrecept du enkelt kan komplettera med kyckling, räkor, tofu eller biff. Tillsätt buljong och fräs i ytterligare ett par minuter.


Det är knepigt men det blir verkligen rätt så homogeniserat efter ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg