onsdag 17 juni 2015

Falab lindesberg

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig ? Fastigheter i Linde AB ( FALAB ) Ska direkt eller indirekt genom sina dotterbolag äga, förvalta, förvärva och avyttra fastigheter, bedriva nybyggnation av lokaler och bostäder, bedriva fastighetsförvaltning åt annan, samordna de verksamheter som bedrivs av bolagets dotterbolag samt bedriva därmed förenlig verksamhet. LINDESBERGSBOSTÄDER AB - LIBO som vi kallas i vardagslag - är Lindesbergs kommuns allmännyttiga bostadsbolag. LIBO lever på en konkurrensutsatt marknad men har.


Bolagets syfte är att till kommuninvånarnas bästa samordna de underliggande bolagens verksamhet samt att på uppdrag av Lindesbergs kommun eller underliggande bolags i FALAB -koncernen, handha förvaltning, drift och underhåll av fastigheter och lokaler, genomföra och ansvara för beslutade byggnadsprojekt , stödja kommunens tillväxt.

För våra kunder blir det egentligen ingen skillnad alls, bortsett från att de kommer mötas av den nya skyltningen som görs i samband med namnbytet, förklarar Mattias Rudenvall, som har drivit butiken sedan två år tillbaka. Badhuset Energikällan och Lindesberg Arena. Bolaget ska ansvara för drift och utveckling av biografverksamheten. Den gamla brandstationen i Lindesberg har nu hägnats in i väntan på att rivas. Beskrivning av investering: Ålkilsbacken i Lindesberg förväntas bli Örebro läns första Svanenmärkta kvarter innehållande hyresrätter.


Moderna Hus är ett Svanenmärkt koncept som omfattas av höga krav på inomhusmiljö, sunda material samt låg energiförbrukning. Detta följs upp under hela byggprocessen.

CMS Verktyg NET, ingår i CITK Tools. Falab och de andra kommunala bolagen följer de regler som finns, svarade Anders Ceder. Falab skulle också kunna öka avverkningstakten, men enligt bolagets uppgifter skulle det då ta år att spara ihop till de behövda pengarna för byggen av lägenheter och andra byggnader som exempelvis en ny högstadieskola. Som ordförande för LIBO samt FALAB är det en stor ära för mig att få vara delaktig i ett av kommunens tre välskötta bolag.


FALAB omarbetade förfrågningsunderlaget och en ny anbudsförfrågan skickades ut. I slutet på mars tecknades ett nytt avtal om totalentreprenad med Lindesbergs bygg AB. Ambitionsnivån med miljöriktiga materialval och resurssnåla lösningar kvarstår, säger Roger. Detta inför avtalsskrivning gällande upplåtande av mark för aktuella bryggor. Dåvarande bryggor var i mycket dåligt skick, och FALAB hade för avsikt att vitalisera ”Sjöstaden Lindesberg ” i samband med nybyggnation av ”Ålkilsbacken.


SBB (dåvarande BKT) hade ingen avsikt att förändra eller byta några bryggor på aktuell plats. Intäkterna skall möta de nedskrivningsbehov vi får genom de nya redovisningsreglerna som betecknas K3. Vårt Lindesberg sträcker sig från Kloten i norr till Fellingsbro i söder.


Ett vidsträckt område med många centralorter. På de flesta orter finns åtminstone en förening eller eldsjäl som ofta ordnar saker. Allt detta engagemang gör att vi kan erbjuda en mängd olika evenemang.


Lindesbergs kommunala fastighetsbolag FALAB kommer att sälja Munkhytteskogen inklusive skolmuseum, skyttebanor och fjärilsreservat.

Flera projekt tillkommer och filmerna uppdateras efterhand som byggnationerna skjuter i höjden. I Lindesberg byggs för fullt! Lingonvägen i Lindesberg. FALAB har som målsättning att löpande driva minst ett utveck-lingsprojekt. Solelinstallationerna passade därmed bra in i ”utvecklingsportföljen”.


Antal medlemmar är idag 1och med 1andelar upptecknade. Falab har nyligen skrivit konrakt med köpare, men i måndags sa Sixtensson att han tänkte inte avslöja några detaljer förrän affären är helt klar. Styreslemötet var steg ett och att Falab fått köpeskillingarna var avgörande för att berätta mer.


Att fastigheter byter ägare är inget märkligt. Vissa cookies används även för att optimera vår kontakt med. Idag säger vi hipp hipp hurra till Familjecentralen i Lindesberg som firar år i år :) På plats för att fira fanns bland annat initiativtagarna Bella Kronman och Irene Eriksson.


Det tog cirka två år från processtart till dess att Familjecentralen kunde slå upp sina portar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg