tisdag 2 juni 2015

Sätta upp lampa i taket utan att borra

Produkter som gör ditt hem unikt! Fynda möbler och indredning till rea-priser hos Chilli. Gör årets bästa fyn köp online nu! Handla lampor och mycket annat hos Cellbes. Välj och vraka bland våra snygga möbler och inredning.


Med apponwall (en betongkrok som kan mer) kan du sätta upp din vägglampa utan att borra.

Idén fick jag när jag skulle borra för att sätta upp en röd hjärtlampa på min dotters vägg. Eftersom jag är dålig på att borra och inte ville ha stora märken i de nya tapeterna la jag ned borrmaskinen igen, berättar Paulina. Nödlösningen blev att sätta upp vägglampan med hjälp av fyra betongkrokar och lite ståltråd. Svårt att fästa en taklampa i taket på ett säkert sätt utan att borra och skruva. Nu ska jag sätta upp en lampa ovanför köksbordet, och jag behöver.


Det är ju betongtak, hur borrar jag utan att hålet blir upp till grannen och. På videon var det ju en aluminium rigg som klotet hängde i. Du har rätt att sätta upp en lampa eller dyl. Jag skulle sätta upp en röd hjärtlampa för att min tvååriga dotter skulle sova tryggt på natten.

Hon hade fått nya tapeter och eftersom jag ofta borrar snett lade jag ned borrmaskinen igen. Istället spikade jag fast fyra betongkrokar runt lampan och knöt fast den med ståltråd. Det här får du renovera själv utan att fråga hyresvärden om lov, och det här ska du se upp med att ändra i lägenheten på egen hand. Fästa nått i betong utan att borra ? Skulle vilja hänga upp mina skidor på väggen eller i taket i källarförrådet, men pallar inte att borra upp krokar där nere (= då måste jag ta ut allt för det kommer bli dammit m.m.).


Kontakten behöver du ju inte flytta det räcker ju med en ny krok att hänga lampan i. Se bara till att fixa en tillräckligt lång sladd om den befintliga inte räcker. Det finns plastskydd som man krokar i den befintliga kroken för att gömma kontakten. Skulle ge mig på den banala uppgiften att sätta upp en lampa. Så jag plockade fram min Bosch slagborrmaskin och borrade. Provade med både betong- respektive metallborr.


Armeringsjärn tänkte jag och borrade en bit bredvid med samma resultat. Har precis flyttat hemifrån och håller på och fixar allt i nya lägenheten (Bilder kommer så småningom). Hur ska jag bära mig åt?


Jag håller på att montera upp en ny taklampa (med vanlig tak -kontakt) i sovrummet men när jag skruvade bort den som satt där innan ser jag nu att det inte finns något vanligt uttag i taket utan det hänger bara två kablar (en blå och en brun). Hos oss hittar du ett stort utbud av det senaste på elektronikmarknaden. Fri frakt över 5kr, dagars öppet köp och snabba leveranser.


Besök MediaMarkt idag!

Hitta ditt närmsta varuhus. Vi har butiker i hela Sverige. Missa inte våra otroliga kampanjer. Beställ online för snabb leverans. Delbetala i upp till månader.


Ska du sätta upp köksskåp är det viktigt att det görs rätt, särskilt när det gäller gipsskivor. Det finns en risk att gipsskivan går sönder om belastningen blir för stor. En bra metod är att sätta in reglar horisontellt, så att det blir ett rutnät av reglar. Då jämnas belastningen ut. Om hyresvärden inte tillåter att du borrar några små hål i taket , vad tror du då han säger om att limma upp något i taket ? För det är förmodligen enklare att återställa hålen än att få bort kardborren från taket utan att lämna märken.


Klocko Prova att sätta ihop delarna innan två skruvkrokar i taket för att hänga upp lampan. Tavelkrokens hack i sidorna gör att du kan dra ett streck på väggen och få flera tavelkrokar i rät linje, alternativt sätts prickar på väggen som kan ses i tavelkrokarnas mittersta hål. På så sätt underlättar Apponwall att hänga tavlor vågrätt och lodrätt.


Monteringsstift - används för att sätta upp saker med hål. Sv: Sätta upp panelgardiner i taket utan att behöva borra ? Vi använder en hel del självhäftande kardborreband för gardiner i jobbet (i och med att gardinstänger som ryckts loss är utmärkta vapen både att använda mot folk och att krossa okrossbara fönster med), och man får rycka en del för att få loss gardinen. Jag planerar att köpa en projektor och duk, dock är saken den att jag hyr min lägenhet i andra hand och får inte borra hål i varken vägg eller tak. Därför söker jag kreativa förslag på hur man kan sätta upp projektor och projektorduk utan att behöva borra hål eller påverka lägenheten på något vis? Problemet är att man ej får borra i väggar eller tak.


Har en del utrustning bla antenner som behövs sättas upp på väggar och tak Finns det några smarta lösningar för hur man kan fästa utrustning i tak utan att behöva borra. Måste dock vara en vettig hållbar lösning så sakerna sittar kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg