tisdag 2 juni 2015

Aktiv senior

Förbundet är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och. Rabab talade under rubriken Mellanösterns djupt rotade seder och traditioner i ett svenskt perspektiv. Aktiva Seniorer besök av Rabab Bassam, statsvetare och Mellanösternspecialist.


Med kunnighet och fakta talade Rabab om segregation och integration. Under föredraget fick vi frågan om vad som är svenskt.

Linn är altviolinist i Svenska Kammarorkestern och där alternerande stämledare samt undervisar på musikhögskolan vid Örebro Universitet och Örebro Kulturskola. Det är fortfarande helguppehåll. Den januari skickas det nya vårprogrammet ut.


Kansliet öppnar januari. Välkommen till nya aktiviteter! För folk som har tid och intresse av lärande samvaro tillsammans med jämnåriga! Det finns ingen övre eller nedre åldersgräns och våra medlemmar rekryteras från alla samhällsgrupper.


Aktiv senior Att bli pensionär innebär för många mer tid för intressen och socialt umgänge, att kunna göra det som inte hunnits med under det yrkesverksamma livet.

Inom Aktiv senior hittar du inspirerande mötesplatser och aktiviteter för seniorer som arrangeras runtom i hela kommunen. Att engagera sig och göra saker tillsammans är vitaliserande och roligt och kan bli den guldkant på tillvaron som vi alla önskar oss. Vi har ingen åldersgräns för att bli medlem. GOD JUL från Promenadgruppen på Ribban som avslutat höstterminen med kaffe och lussekatt på Kallbadhusets café.


Julbord på Kvibille Gästis. Väntan på julen kan kännas lång. Då passar det bra att komma till ett dukat julbord i mysig mjiljö.


Varje höst och vår kommer vi ut med ett program där vi presenterar aktiviteter som föreläsningar på våra månadsmöten, utflykter till konserter, teater, utställningar mm. Andra aktiviteter är bokklubb, studiecirklar och en boule sektion. Vi ordnar föreläsningar, studiebesök, konserter, utfärder och studiecirklar. Upplägget varierar från termin till termin.


Alla aktiviteter genomförs i samarbete med Medborgarskolan. Dirigent och pianist var Rolf Skärfstad och solist Anders Perstrand. Organisationen är partipolitiskt och religiöst obunden och bedriver inte heller någon pensionärsfacklig verksamhet. Föreningens inriktning är att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen. Bilder från 25-års jubiléet.


Referat från 25-års jubileet.

Medlemmarnas kunskap och erfarenhet är grunden och utnyttjas i verksamheten. Vi ordnar studiecirklar, studiebesök i närområdet och resor lite längre bort. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna och har inte pensionärspolitiska frågor på vårt schema. Biet i vår logga symboliserar värdet av flit, bra organisation och sökande efter livets goda. Föreningen erbjuder social gemenskap och trivsam samvaro genom föredrag, studiecirklar, studiebesök, utflykter och resor.


Programmen grundar sig på medlemmarnas förslag och önskemål. Det kändes som Carl Wilhelm Scheele kom och besökte oss. Vi fick ta del av hans liv genom teaterns levande och trovärdiga spel. Det här var en föreställning av hög klass. Vår förening är till för sina medlemmar!


Detta besök gjordes den dec.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg