fredag 27 april 2018

Bodelning skilsmässa mall

Ladda ner ett juridiskt korrekt bodelningsavtal nu direkt! Ansökan Om Äktenskapsskillnad! Läs gärna mer om bodelning vid skilsmässa på Skatteverkets webbsida?


Du får gärna använda denna mall för att upprätta ett bodelningsavtal mellan dig och din make. Du är även fri att ändra i den efter eget tycke. Mallen innehåller exempel för enklare anpassning.


En bodelning företas när ett äktenskap upplöses och innebär att makarnas giftorättgods (gemensamma egendom) skall fördelas mellan makarna. Mall för bodelning i Word finnes via länken nedan. Men är du medveten om hur riskabelt det är att använda sig av juridiska dokument som ingen tar ansvar för?


Bodelningsavtal mall gratis. Om ni är sambor kan ni läsa mer om bodelning mellan sambor här. Finns det någonstans man kan ladda hem en gratis mall för bodelningsavtal ? När Skatteverket har tagit emot er anmälan om bodelning kan ni gå vidare med bodelningen.


Avvakta därför ett par dagar innan ni skriver bodelningshandlingen, så att Skatteverket hinner ta emot er anmälan. När vi har tagit emot anmälan och registrerat den, kungör (annonserar) vi det i Post- och inrikes tidningar. Det kan ske under ett bestående äktenskap men är vanligast vid skilsmässa eller när sambor flyttar isär. Med hjälp av denna mall kan Du snabbt och enkelt upprätta ett komplett bodelningsavtal.


Vårt exempel rör en bodelning mellan äkta makar. Till dokumentmallen följer även en pedagogisk handledning som steg-för-steg förklarar hur Du fyller i de olika uppgifterna. T ex finns det bodelning mellan sambor när samboförhållandet upphör, bodelning under äktenskapet, bodelning med anledning av en makens död och bodelning med anledning av skilsmässa.


Denna artikel tar enbart sikte på bodelning med anledning avskilsmässa. Skälet och typen av bodelning avgör vissa praktiska saker. Om ni gör en bodelning vid skilsmässa ska ni lämna in ansökan om bodelning till Tingsrätten. Om ni vill göra en bodelning under äktenskapet ska ansökan skickas till Skatteverket.


Ni kan efter genomförd bodelning registrera den hos Skatteverket. Efter skilsmässan så ska makarnas giftorättsgods delas upp mellan dem. Så här fungerar bodelning vid skilsmässa Vilka skulder ingår i en bodelning ? Vem har rätt till hyresrätten vid skilsmässa ? När kan jag köpa ny bostad?


Ingår arv i bodelningen vid en skilsmässa ? Måste jag ge min maka pengar vid en bodelning när vi skiljer oss? Vanligen bör ni göra en bodelning om ni separerar oavsett om ni är gifta eller sambor. Vid en bodelning under äktenskap måste ni först anmäla bodelningen till Skatteverket. Du kan använda den här mallen för att förrätta en bodelning mellan dig och din sambo. Om ni inte tycker att vår mall är tillräckligt bra så kan ni istället köpa ett garanterat juridiskt korrekt bodelningsavtal för sambor på juridiskadokument.


Mallarna på juridiskadokument. Samborna kan göra bodelningen själva eller anlita jurist. Jämkning – att frångå bodelningsreglerna. Om bodelningen inte anses skälig av någon orsak finns en jämkningsregel.


Precis som när äktenskap upplöses på grund av skilsmässa finns, när samboskap upphör, möjlighet att göra undantag från de vanliga bodelningsreglerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg