torsdag 26 april 2018

Träffa någon på nätet

Klicka dig fram i bildspelet för att få tips på saker saker som är bra att göra när du ska träffa någon utanför nätet för första gången. Jag och min make träffades via ett ordspel på nätet som heter betapet. Jag vill inte prata med främlingar där men jag spelade flera ggr och väldigt bra mot en person och till slut började vi chatta lite ändå.


Han hade ingen bild på mig, inte jag på honom och vi visste inte varandras ålder eller kön ens, bara nicket. Har hört någonstans att man kan träffa vänner på nätet typ som nätdejting fast med vänner istället, är det någon som känner till det och var hittar man i.

Alla kan hitta kärleken på nätet och här är våra dejtingexperters bästa tips på hur du ska tänka för att lyckas. Du är lika viktig som din partner. När du skapar en dejtingprofil på nätet tänker du självklart på vem du skulle vilja träffa och vad du söker i en partner.


Kom ihåg att det inte passar alla att träffa någon på nätet - men det passar bra för de hopplösa och desperata. De där små sakerna är såå viktiga för tjejer. Så kille: ta dig samman och beställ blommor på nätet eller skicka ett virtuellt vykort till henne.


Gör inte slut på webben.

Ha anständigheten att ringa. Under de senaste åren har nätdejting vuxit sig allt större, till skillnad mot hur det var för år sedan då det ansågs konstigt att träffa någon via nätet. Idag är det ingen som tycker det är konstigt att gå på en date med någon man träffat via nätet – det är det näst vanligaste sättet för par att träffas i Sverige.


På nätet är singlarna många. Jag letar efter kärleken, men en del kan man bli vän med också. Familjen Jonsson står det på det aprikosfärgade huset i Nynäshamn. För bara år sen var Katharina ensamstående mamma och hade nästan gett upp tanken på att träffa någon att få fler barn med trots att hon inte ens var 30. Hon hade varit med på en nätdejtingsajt ganska länge och träffat ett antal killar.


Men det tände aldrig till. I verkliga livet väljer man ofta bort någon man inte gillar utseendemässigt. Här kan andra saker bli mer betydelsefulla.


För den som är blyg och har svårt med första kontakten i verkliga livet underlättar nätet. Skriv inte ut personnummer eller telefonnummer i din kontaktannons. Låna inte ut pengar till personer du får kontakt med via annonser. Får du svar som innehåller länkar, klicka inte på dessa.


Bestämmer ni er för att träffas – gör det på ”neutral mark” med andra människor runt omkring, som ett café, museum eller restaurang.

Om träffa tjejer i baren, gymmet eller på ett kafé inte är något för dig kan du ju prova att träffa tjejer på nätet. Uttrycka pessimistiska tankar om att dejta på nätet , eller om dig själv: “Egentligen tror jag inte att det är möjligt att träffa. Nu vet man mer vad man söker efter i ett förhållande och man vill fokusera på att finna en seriös relation. Vi har bästa tipsen på hur du lyckas.


Kanske finns det barn med i bilden? Då är man ofta ännu mer mån om man träffa någon seriös, som verkligen är värd att prioriteras i ditt liv. Hundratusentals svenskar dejtar på nätet idag, vilket gör det till ett av de enklaste sätten att träffa kärlek på. Ja inte för att jag är rädd för män från nätet , tvärtom, men tänk på avståndet! Jag träffade en man som bor mil ifrån mig.


Jag tänkte inte så mycket på konsekvenserna då, inte han heller, det var mest en spännande grej för honom och för mig bara en dejt som jag trodde inte skulle bli något mer än så. Ofta använder de inte sina riktiga namn. Better Internet for Kids, som är en europeisk portal för säkerhet på nätet , har tagit fram elevguider som Skolverket har översatt till svenska.


Dessa guider kan du använda som underlag för diskussioner med dina elever: En stegvis guide som visar vad elever kan göra om någon mobbar dem på nätet. Det kan vara ansträngande. Var rädd om dig på nätet ! Genom att träffa någon på en nätdejtingsida skapar du goda förutsättningar för en avslappnad första dejt. Du och din dejt har redan hunnit prata lite, och känner varandra tillräckligt för att det ska flyta på när ni ses för första gången.


Darling önskar dig lycka till i ditt partnersök! Har du frågor eller funderingar? Flest svenskar träffar sin partner via dejtingsajter. Kontaktannonsen är död – leve kontaktannonsen. Nätet har verkligen revolutionerat livet för alla blyga svenskar, säger Marie Hagberg, dejtingkonsult.


Några tips för att träffa tjejer på nätet. Fördelar är då att du slipper spana runt på barer om vem som kan tänkas vara singel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg