måndag 23 april 2018

Vietnamesiska fiskkakor

Fiskkakor Skär fiskfiléerna i små bitar, eller mixa dem snabbt i en matberedare till en finfördelad massa. Blanda med ingefära, citronmeliss eller mynta, salt och limeskal. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och olja i en skål. Rör om så att sockret löses upp.


Vietnamesiska fiskkakor

Asiatiska fiskkakor är riktigt gott. Här serverar vi dem med en vietnamesisk nuoc chamsås. Fisksås låter inte så gott, men den har en viktig roll i den här rätten. Jag provade att förvälla savoykål för att servera rätten i och det blev riktigt lyckat. Vietnamesiska fishcakes.


Dessa underbara små fiskkakor kan du antingen avnjuta med ris, eller med kalla eller varma nudlar. Alltså, både som sallad eller som lite mer hederlig varm mat. Eller bara som den godaste lilla förrätten att doppa i olika såser. Smakrika vietnamesiska fiskkkor med smak av kokos och ingefära. Thailändska fiskkakor.


Gör såhär: Bena ur fisken och skär den i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt hälften av koriandern, chili, vitlöksklyftor, st pressad lime, fisksås. Mixa samman kryddorna med fiskköttet och fisksåsen, eller hacka fiskköttet fint och rör samman. Du som vill tillsätter även sambal och salt.


Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fiskkakorna minuter på varje sida. Servera med dippsåsen. Börja med att skala räkorna. Dela morot och gurka i tändsticksstora bitar. Doppa rispapper några sekunder.


Vietnamesiska fiskkakor

Vi var i Holongbukten och provade små fiskkakor. Till dem fick vi lime, salt och nymald vitpeppar. Limen pressades över saltet och sedan doppade man fiskkakorna i limesaltet och vitpeppar. Det var en enkel men helt fantastisk smakkombination, minns Katja. Hon berättar att det finns ett enormt utbud av mat över hela landet.


Spetskål, bakat i ugn med smör och salvia. Veronica hon stekte fiskkakor , jag fyllde och rullade ihop vietnamesiska vårrullar och av ingredienserna som blev över trollades en nudelsallad ihop. Sen tömde vi det röda kökets reservförråd när vi gjorde dippsåser och dressing av alla citroner, lime, chilifrukter och koriander som stod att finna. Och vill ni veta en hemlis?


Frukt och chili är ett ofta återkommande inslag i karibisk mat, där det bjuds både på fantastiska färger och smaker på tallriken. Förutom att söka på recept och maträtter kan du kombinera sökord som lättlagat, snabblagat, en eller flera råvaror, tillfälle, tillagningsmeto vegetariskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg