onsdag 11 april 2018

Ti amo vin

Exklusiva viner med hemleverans. Ta reda på fakta med CARFAX innan bilköpet. Boka bord gratis och enkelt på Ti Amo på webben. Fruktsyra är en förutsättning för att vinet ska smaka friskt (tänk citron som är väldigt friskt) och inte upplevas som platt eller ha en fadd smak.


De flesta viner (röd och vita) har en klocka på minst 8. Fruktsyran balanserar också upp upplevelsen av sötma i söta vita viner.

Ti Amo Primitivo är ett mörkrött vin , vackert buteljerat i kärlekens tecken. Det sitter på en fruktig, generös doft av björnbär, plommon och kryddor. Något som återkommer i smaken tillsammans med mjuka tanniner. Vinet passar bäst till medelkraftiga rätter av lamm vil, grillat eller smakrika ostar. Vinet har mörk, blåröd färg och fruktig, intensiv doft med inslag av mörka bär, ekfat, lakrits och söta kryddor.


Smaken är balanserad med integrerade tanniner och inslag av mörka körsbär, lakrits, ekfat och söta kryddor. Ti Amo Pinot Grigio – ett krispigt och exceptionellt fräscht och elegant vitt vin. Färgen är ljus till gulblek.

Doften innehåller toner av melon, päron och citrus. Fruktig smak med inslag av gula päron, melon och mandarin. Ti Amo Zinfandel di Puglia Organic är ett rött ekologiskt vin från den italienska klacken – en elegant och generös fruktig smak med kryddighet och toner av mjuk frukt, kakao och tobak. Ti Amos Zinfandel druvor odlas i ett ekologiskt jordbruk där en särskild markbearbetning finns och man är mån om markens biologiska aktivitet.


OK, ett vin som heter Ti Amo och har ett underbart, rött keramikhjärta på flaskan – vilket land kommer det ifrån? Ibland är det skönt med stereotyper, eller hur? Så, förutom att flaskan är underbart fin och kärleksfull så innehåller den faktiskt ett bra vin. Ti Amo Spumante Brut är ett mousserande vin från Italien. Drycken passar utmärkt som aperitif, till asiatisk mat eller till rätter av skaldjur och fisk med heta inslag.


Serveras med fördel i sällskap av någon du håller kär. Spumante, eller vini spumanti, används som en generell term för italienskt mousserande vin. Passar utmärkt när man vill fira någon man håller kär. Etiketten är unik, gjord i italiensk naturlera och kan återvinnas i glasigloo. Här hittar du långlivade och världsberömda viner av nebbiolo från Piemonte i norra Italien till sangiovese från Chianti i mellersta delen och vulkaniska viner från Etna på Sicilien.


Och vem har inte hört talas om amarone? Bara för att nämna några viner som gör Italien till ett klassiskt vinland. Camishe - Te Amo (Mar G Rock Remix) - Duration: 3:48.

TeAmo #128276; PleaseTurn on notifications to stay updated with new uploads! Play all Mix - Vin Veli ft. Fiskgratäng serveras med kokt potatis. Välkommen till Ti amo På Ti Amo serverar vi god vällagad lunch, vardagar mellan 11:och 15:00.


Lunchen kostar 75:-, vid avhämtning 70:-. En flaska kostar bara kronor. Både Mia och jag har druckit vinet tidigare.


Och här är Systembolaget och jag för en gångs skull överens: det passar till fågel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg