torsdag 15 september 2016

Svenska kända kvinnor

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Här kan du köpa friluftsmat.


Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Under torsdagen släppte Dagens Nyheter en granskning om att historieböckerna i svenska skolan har glömt kvinnorna.

Av namnen på listan är män och kvinnor , och av dem har ett fyrtiotal verkat under det senaste århundradet, varav sexton fortfarande är i livet. Nedanstående lista är tagen ur boken och speglar de två författarnas åsikter om vilka de 1viktigaste svenskarna är. Välkommen till amelia.


Låna läst och älskad – amelia känner den svenska kvinnan , bättre än någon annan. Hon som vill hinna allt, ha koll på trender och nyheter inom hälsa, skönhet, sex, relationer och karriär. Som vill bli inspirerad till en enklare vardag och roligare ledighet.


Och precis som alla andra år, så har alla har samma rätt att njuta på stranden, bada och ha kul. Här är tolv kända kvinnor som visar att alla storlekar är lika vackra.

Ett av skolans mål var att uppmuntra kvinnorna att kämpa för sin politiska rösträtt. Kerstin Hesselgren, Sveriges första kvinnliga riksdagsledamot, var lärare på medborgarskolan. Kända kvinnor inom den svenska rösträttsrörelsen. Den här kategorin behöver underhåll för att inte bli för överbefolkad. media Commons har media relaterad till Svenska skådespelare. Kvinnor från alla delar av världen har varit delaktiga för att nå dit vi är idag.


För att belysa dessa stjärnor har vi här sammanställt en del av dem. Några av dem kämpar än i dag för vår framtid! Här är fantastiska kvinnor som har stått upp för kampen om jämställdhet. Hon uppfann polkagrisstången som blev en stor succé.


Idag är polkagrisen en av våra mest kända svenska souvenirer. Gränna till minne av Amalia Eriksson och hennes gärning. Bland de mest kända finns politikern och fredspristagaren Alva Myrdal och den helgonförklarade Heliga Birgitta. Man synliggör kvinnor som gjort stora gärningar, säger Josefin Rönnbäck, lektor i historia vid LTU.


Många intressanta kvinnor har kopplingar till Uppsala domkyrka. De är ofta mindre kända än männen i domkyrkans historia men hade på sin tid stort inflytande. Här berättar åtta kända kvinnor om sin kamp mot cancern.

Jag har tydligt försökt belysa att könsnormer får alla kön att må mer eller mindre dåligt, alltså inte försökt osynliggöra icke-kvinnors känslor. Jag har heller aldrig påstått att kvinnor inte kan vara djävulen själva. Det finns kvinnor som både våldtar och mördar, men den lilla procenten formar inte ett helt samhälle. Historien är fylld med fantastiska, avundsvärda kvinnor.


Låt oss ta vara på internationella kvinnodagen och nämna och hylla åtta av dem lite extra. Många anser att hon är den bästa skådespelerskan i Hollywoods historia och hon har blivit nominerad till en Oscar för bästa skådespelaerska gånger. Hon har vunnit den eftertraktade statyetten två gånger.


Mest känd är hon för sina roller i filmer som Sophies val och Järnladyn. Genom olika sökningar kan du se vad de arbetade me vilken utbildning de fick, vilka organisationer de var med i, hur de rörde sig i världen, vad de åstadkom och mycket mera. Alla har de bidragit till samhällets utveckling. Detta har placerat henne högt på listor över landets mäktigaste it- kvinnor.


Dessutom sitter hon i styrelsen för Bure Equity. Eva Karlsson, v SKF Sverige. Hon är vd för hela den svenska verksamheten, men också strategiskt och operativt ansvarig för fyra produktlinjer globalt.


Katarina Frostenson, Ann Jäderlund och Birgitta Lillpers. Författaren är litteraturkritiker på Dagens Nyheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg