torsdag 1 september 2016

E kontakt bedrägeri

Vanliga bedrägerier – skydda dig Vi har listat några av de vanligaste bedrägerierna. Här får du råd och tips om hur du undviker att bli lurad. Har du eller en anhörig blivit utsatt för ett bedrägeri eller något annat brott?


Det är viktigt att du polisanmäler brottet och kontaktar din bank så snart som möjligt. När du handlar med ditt kort på internet, kan det i ovanliga fall förekomma att kortinformationen lagras i butikens databaser.

BEDRÄGERI ETT ALLT VANLIGARE BROTT. Om brottet med hänsyn till skadans omfattning bedöms som liten (ringa), döms gärningspersonen för så kallat ringa bedrägeri. Men det är helheten som bedöms och ett bedrägeri kan bedömas som ringa även om beloppet är.


Bedrägeri är ett allt vanligare brott i dagens Sverige. Har du någon gång känt dig lurad av en dejtingsajt? PayPal är världens främsta. Du är i så fall inte ensam.

Det finns en hel del nätdejtingsidor där ute som antingen lurar dig på pengar eller som i princip bara har fejk-profiler. Ta fram kontoutdraget så du vet vilka försäljningsställen som bedrägeriet kan ha skett på. Fanns det en bevakningskamera i närheten kan polisen se vilka personer som fanns i närheten av dig.


Någon av dem kanske var bedragaren? Skicka aldrig kontonummer och kreditkorts­information via e -post, eller efter att du blivit ­uppmanad till det i mejl. Under de senaste tio åren har antalet anmälda bedrägerier ökat med häpnadsväckande 1procent. Kontrollera att e -postadressen du svarar till verkligen går till den du tror.


Klicka aldrig på länkar utan att innan hålla muspekaren över den, så att du ser adressen länken verkligen går till. De drabbade har fått kontakt med personen när de har varit intresserade av hans tränings- och hälsoresor. De har fått förtroende för honom och sedan har han utnyttjat det förtroendet, sa kammaråklagare Fredrik Ingblad då.


Simon Kachoa förnekar brott gällande bedrägeri. Enligt polisens rapporter om organiserade bedrägerier befaras problemet dessutom bli större. För kriminella är det en chans att tjäna snabba pengar utan särskilt stora risker.


Men till skillnad från exempelvis id-kapningar finns det bedrägerier mot företag som sällan kommer upp i ljuset. Ja, du kan skicka en skriftlig adressändring per brev eller fax där du anger att din adressändring är temporär.

Detta innebär att alla brev, inkl e -post och fax, registreras i myndighetens diarium. Välkommen till vår kundservice. Här hittar du kontaktuppgifter, kan få personlig hjälp och hittar svar på de vanligaste frågorna.


Vi har blivit informerade om att bedragare genom telefonsamtal utger sig för att representera Klarna. Vi vill uppmana till försiktighet och ber dig ta kontakt med vår kundservice om du mottagit ett meddelande med uppmaning till betalning av ett köp du inte känner igen. En del produkter kan du spärra själv och i andra fall måste du kontakta oss.


Om du blivit utsatt för bedrägeri. Följ instruktionen nedan om hur du går tillväga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg