torsdag 1 september 2016

Krönika exempel mvg

Relationen till föräldrarna kan ibland vara komplicera vare sig man är ungdom eller vuxen. Många har skämts för sina föräldrar. Innan kunde en elev till exempel ligga mellan MVG och VG i ett ämne och läraren skulle bli tvungen att ge ett betyg som eleven inte förtjänade. Det här är bara några exempel på situationer som man skulle kunna skriva en krönika om. Du kan säkert hitta på fler och mer intressanta situationer.


Krönika exempel mvg

Fler och fler tycks det bli varje år, eller är det så att de somsäker efter fuskare har blivit bättre på att hitta dem,? Skriv en krönika till en ungdomstidning om konsten att ta det lugnt. Resonera kring varför vi stressar så mycket och om det över huvud taget går att leva ett lugnt liv i dagens samhälle. Ge också tips på hur man mitt i all stress kan hitta lugnet. Man anser att ungdomar har en ohälsosam livsstil samt inte tar hand om sina kroppar på ett bra sätt.


Några exempel som ofta används som argument är att vi äter för dåligt, har för stor press på våra studier och betyg samt att vi inte låter oss själva vila tillräckligt. För att du ska kunna få lite konkret inspiration till ditt eget skrivande, länkar vi här till en rad olika exempel på krönikor. Jag har alltid känt igen mig, det gör jag än idag. Medan du läser kan du försöka.


En krönika är en argumenterande text, men den kan skrivas väldigt fritt. Du kan till exempel gärna använda stilistiska medel som metaforer och liknelser, men gör det bara om det hjälper dig att få fram ditt budskap. Tänk alltid på att anpassa språket efter läsaren.


Tänk på följande saker när du skriver din krönika. Att din krönika gärna ska väcka nya frågor. Din författarstil Ska vara subjektiv. Ta gärna ställning i någon fråga! Din krönika Ska vara personligt hållen med exempel ur det egna livet.


Analys av krönika Leta upp två krönikor i tidningar eller på nätet. Besvara följande frågor och skriv en löpande text där du besvarar frågorna med ett nytt stycke för varje fråga. Bifoga de krönikor du analyserat till analysen.


På det viset får krönikan spridning och kan nå en större läsekrets. Jag är så trött på alla idioter som ska ha en åsikt om invandringen i Sverige och Sveriges sätt att. Din rubrik och din inledning ska locka till omedelbar och nyfiken läsning. Sveriges största sajt för mamas, med allt du behöver veta om graviditet, förlossning och allt som gör ditt mamaliv enklare – just nu!


Krönika exempel mvg

Lär ju ändå finnas en massa kameror överallt för att vi lever i ett kapitalistiskt samhälle så folk sätter upp egna, sedan kanske man inte får bevaka utanför sin butik eller liknande, det vet jag inte. Dagens krönikor från egna och externa skribenter. Tack för din beställning! Du är nu inloggad på Dagen.


Det finns ju inte plats för egna värderingar och inte heller för egna exempel , förklaringar eller t ex förtydligande bildspråk. I ett lite längre referat brukar författaren ibland påminna läsaren om att det är ett referat denna har framför sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg