måndag 19 september 2016

Fallbeskrivning mall

Här nedan kommer en fallbeskrivning. Använd dina kunskaper från kursen och eventuella erfarenheter i mötet med patienter med detta tillstånd. Ta hjälp av din handledare. Det är måndag och den 45- årige Nils kommer till sitt arbete bakfull.


Fallbeskrivning för er som orkar ;-). Varje fall är tänkt att vara angeläget och användbart för vilken profession inom vård och omsorg man än kommer från. Han är okoncentrera aggressiv och hamnar ofta i slagsmål. Han visar inget intresse för att lära sig läsa och skriva. Pelle är ofta ensam under rasterna.


Fall 3: Elsa Elsa är år och har på grund av sin demenssjukdom tappat stora dela av sitt verbala språk. Elsa kommunicerar istället med livliga uttryck om både. Du får en fallbeskrivning som du vinklar mot din valda yrkesutgång (Sjukvår hemsjukvår särskilt boende, hemtjänst.) Du börjar planera och lägga upp förslag och idéer på vanligt förekommande arbetsuppgifter kring fallbeskrivningen.


Fallbeskrivning mall

Utifrån fallbeskrivning : planera hur den tänkta uppgiften ska genomföras. Han tycker om mat men är långsam när han äter. Tom berättar hemma att han börjat få kommentarer kring detta av sina klasskamrater, och att det stör honom. Patienten, vid namn Jenny, har hamnat i en depression på grund utav att hon utsattes för sexuella övergrepp när hon var liten. Traumat efter övergreppen stannade kvar i minnet hos henne under lång tid.


Eleven har gjort en analys av en fallbeskrivning som handlar om en kvinna som heter Lina. Hon opererades för höftfraktur för två år sedan och använder rollator såväl inomhus som utomhus. Den senaste tiden har hon fallit några gånger men utan att skada sig. Nyckelord: Sjukvår Läkemedel. Har problem med varande ögon men orkar inte ta kontakt för att utröna varför.


Psykiatrisk sjuklighet, lång tids beroende och små negativa konsekvenser med svag mptivation är exemepl på negativa faktorer. Denna fallbeskrivning låg vidare tillsammans med den övriga förståelsen för projektet och det teoretiska ramverket till grund för de fortsatta tre analysstegen. Analysens första steg innebär utvecklandet av en fallbeskrivning med fokus på projektets framväxt och de aktiviteter som bygger upp genomförandet. Hon har en samhällsvetenskaplig gymnasieutbildning och studerar nu.


När det gäller personalen på jobbet, är det också vore bra om de börjar förbereda Anna inför de nya planer. Enligt fallbeskrivningen är Anna van vid att sitta och äta ensam sin lunch, och när hon är klar går hon därifrån. Utbrändhet eller som det i Sverige ofta kallas utmattnings­syndrom har under de senaste årtiondena utvecklats till ett viktigt område för såväl forskning som konsultation. En inlämningsuppgift där eleven gör en fallbeskrivning av en situation där en patient möter ny personal från hemtjänsten för första gången, och verkar dyster över detta. Eleven reflekterar över varför patienten är dyster och vad man bör tänka på som vårdpersonal i denna situation.


Anknytning och inskolning är ständigt aktuella ämnen i förskolans värld. För många förskolor är det snart aktuellt att fördjupa sig i planering av. I möjligaste mån även var fallbeskrivning och biståndshandläggare för sig.


Kapitel Analys - beskriver och besvarar våra tre frågeställningar. Utgångspunkten är vår empiri från kapitel som vi sedan försöker förankra i den teori som vi redovisat i kapitel 3. Inom läkarkåren finns en omfattande kunskap om orsakerna till och effektiva insatser mot den drastiska ökning av psykosomatiska stress symptom bland som framgår. Om det ska vara rubriker eller inte beror nog på vilken typ av hemtenta det är.


Fallbeskrivning mall

Om det bara är så att du ska svara på frågor skulle jag lägga frågorna som rubriker. Men om det är en mer utredande hemtenta där du ska efterlikna en rapportstruktur skulle jag följa de mallar som finns för ditt ämne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg