måndag 19 september 2016

Första dagen på jobbet tips

Första dagen på jobbet tips

Första dagen på jobbet är det viktigt att du gör ett gott intryck. Här listar vi några knep som är bra att tänka på när du är börjar på ditt första jobb. Detta resulterar ofta i kramp i käkarna efter att du knäppt på jordens största leende i åtta timmar, samt lätt nackspärr efter att ha nickat instämmande en hel arbetsdag.


När det gäller din första dag på jobbet så vill du göra ett gott intryck – för ett första intryck går bara att göra en gång. Det första intrycket är viktigt men kom ihåg att alla har varit nya på jobbet någon gång och att det är naturligt att känna sig lite nervös. Men du kan vara lugn, det är normalt. Och nej, den tröjan får dig inte att se tjock ut). Det är krävande att komma ny till ett jobb som chef, oavsett om det är den första chefsrollen eller om man redan har erfarenhet av ledarskap.


För en ny chef är den första tiden på arbetsplatsen särskilt viktig, anser coachen Bengt Kallenberg, som bland annat arbetar med ledar- och grupputveckling. Passa på att vara ny på jobbet. Förhoppningsvis ett avslappnande tips.


Första dagen på jobbet tips

Se till att ta vara på att det är din första tid på det nya jobbet. Som ny i ledarrollen kommer det vara förståeligt att inte kunna allting. Så hanterar du första veckan på nya jobbet. Monster har pratat med några karriärexperter och frågat efter deras bästa tips kring hur man överlever första. Läs detta innan första arbetsdagen.


När hösten närmar sig är det hela havet stormar på många arbetsplatser. Sätt upp en After Work och bjud in den nya medarbetaren – att träffa sina blivande kollegor i en avslappnad miljö där det ges ordentligt med tid för att lära känna varandra gör första dagen på jobbet både mindre nervös och betydligt mycket roligare. Men den första dagen kommer passera, och dagar blir till sist veckor, och veckor blir till månader. Men hur ska man egentligen bete sig under denna tid? Det går att hitta massor med tips på hur man ska agera den första dagen , men hur är det med den första perioden då man är nyanställd?


Vem ska man luncha med? Kommer jag göra bort mig första dagen ? Louise Carlsson är en erfaren nykomling. Hon har jobbat med onlinefrågor för en rad företag och jobbar nu som digital manager på ett bemanningsföretag. Hennes viktigaste tips är att komma positiv och pratglad till det nya jobbet - och hänga med på.


Använd lunchen till att lära känna dina nya kollegor, det är det bästa sättet att komma in i gruppen. Under lunchen kommer du få en känsla för hur kulturen är i gruppen. Njut av lunchen och ha trevligt! Då din första arbetsdag är slut, gå förbi din kontaktperson och säg hejdå för dagen.


Kom i god ti visa intresse och ställ frågor är några tips på vad man ska göra första dagen på det nya jobbet. Tidningen Business Insider har pratat med olika karriärexperter som ger sina olika tips. De flesta av oss kommer ihåg våra första dagar på varje jobb på grund av den höga pressen att göra ett gott intryck.


För att lugna nerverna har vi samlat vad som är bra att tänka på när du är ny på jobbet. Från tips inför första dagen till vad du ska göra om det nya jobbet inte känns bra. Kolla också in våra tips för löneförhandling för att försäkra dig om att du får rätt lön på ditt nya jobb! Detta är helt normalt, (och nej, du ser inte tjock ut i den tröjan).


Första dagen på jobbet tips

Grattis till nya jobbet ! För att hjälpa dig genom din första vecka på nya jobbet har vi listat upp tips på hur du får bästa starten på nya jobbet ! Att hälsa på alla första dagen är självklart. Japp, då är karusellen i gång. Segla inte in på kontoret första dagen utan att ha tagit reda på förutsättningarna. Ring personalavdelningen eller din blivande chef och ta reda på vad du kommer att ägna dig åt under dina första dagar. Ställ frågor och ta reda på vad som förväntas av dig.


Både innan första dagen men också med tiden, säger Jansdotter till Nyheter24. Fokus: Du och jobbet – endast. Absolut, det är viktigt att vara snäll mot andra. Men när du skaffat dig ett nytt jobb är det endast du och nya jobbet som bör vara i fokus.


Det är inte konstigt att känna sig lite nervös och pirrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg