måndag 19 september 2016

Dikt dop fadder

Dikt dop fadder

Förändra framtiden för en flicka. Bli fadder genom ActionAid idag! Doppresenter hittar du här. Dikter till dopet som får dig i rätt dopstämning.


Dikt dop fadder

Här hittar du flera dikter till dopet att välja mellan. Självklart kan du låna dikterna helt gratis. Har du blivit tillfrågad som fadder eller syskon om att läsa en dikt eller en bön under dopgudstjänsten? Börjar det pirra i magen? Har du dessutom fått fria händer att hitta något själv?


Denna läste vår fadder , och jag kan säga att vi var rörda till tårar, den är jättefin. Finns även tonsatt, men funkar underbart bra som dikt ! LSKADE BARN (dopdikt) Av: Jessica Marie Nilsson Så kom du då till oss du älskade barn, och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening, långt mer än det någonsin haft. De påträffas överallt – ovanpå, under, klättrande på, hängande i, springande runt och hoppande över. Mödrar älskar dem, små flickor avskyr dem, äldre systrar och bröder tolererar dem, stora människor ignorerar dem och Himlen beskyddar dem.


Tips på dikt till blivande gudmor? Någon vänlig själ som har tips på en dikt att läsa på dop till en blivande gudmor? Klicka på tips och råd och därefter på diverse tips. Där finns lite bra tips angående dop och namngivning inklusive dikter. På min sons namngivning läste farfar upp följande visdomsord av Kahlil Gibran ur Profeten: Era barn är inte era barn.


De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv. Det är också väldigt fint att ha med en dikt på dopinbjudan eller tackkort eller kanske på ett programblad till dopgudstjänsten. Se även våra förslag till citat och ordspråk till dopet. Tänk gärna på att du också kan välja något fint att citera ur en sång. Under själva dopet eller namngivningen kan det vara mycket fint om någon, en förälder eller nära släkting, läser en dikt till barnet.


Om man önskar en fadder , men tycker att det är svårt att välja ut någon särskild person, kan man prata med dopprästen om detta eftersom vissa församlingar då hjälper till med att ordna en fadder. Vid barndop är det ibland faddern som bär barnet. Att läsa en bibeltext eller en bön i dopgudstjänsten är något som faddrar ofta gör. Måste en fadder vara döpt? Ja, dopet är en kristen handling, och faddern ska vara ansvarig för barnets kristna fostran.


Därför måste faddern vara kristet döpt. Det finns inga undantag, man måste vara döpt, men det behöver inte vara svenskkyrkligt. En fadder kan till exempel vara katolskt eller ortodoxt döpt. När du än behöver mig ställer jag upp för dig. Kom till mig när du är ensam och jag ska hålla dig sällskap.


Dikt dop fadder

Det går en ängel kring vårt hus, Han bär på två förgyllda ljus, Han bär en bok uti sin han Så somna barn i Jesu namn. Dikt till dop – Dikt av 34. Vi älskar ju en vacker tårta! Gratulera nyföd lyckönskningar till.


Vad säger ni om detta enkla men väldigt kreativa och färgglada sätt att dekorera? Perfekt för namngivningen. Man ser kanske gärna att faddern tar del i en värderingsfostran snarare än en strikt religiös fostran.


Så här skriver Svenska Kyrkan: ” Fadderns främsta uppgift är att vara ett stöd för barnet i dess fortsatta liv, att komma ihåg barnet på dopdagen och födelsedagen, hjälpa barnet förstå vem Gud är och vad dopet betyder. Att välja precis rätt ord till en ny liten människa är lika viktigt som svårt. Men det finns många fantastiska poeter och författare att läsa högt.


När vattnet ska hällas upp i dopfunten kan ett syskon, en fadder eller någon annan göra detta. Att någon släkting eller vän läser en dikt eller sjunger en sång är också vanligt. Jag skulle ha haft den här dikten i ett dopkort förrut.


Du har ett värde Du har ett värde blott och enbart för att du är Du har också ett värde för att du är du, unik i ditt slag Du har rätt att i detta, ditt varande, mötas med respekt för att du är den du är. Tror det är Märta Tikkanen som skrivit den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg