fredag 9 september 2016

Förening för ensamma människor

Genom opinionsbildning, information- och nätverksbildning vill föreningen förbättra villkoren för ensamstående föräldrar och deras barn. Dessa sajter har ökat de senaste åren, det finns även människor som anordnar nyårsfester och midsommarfiranden för ensamma personer. Vissa kan vara omgivna av människor , familj, vänner, bekanta, men saknar de djupare kontakterna. Kanske är det snarare då det är som allra störst, eftersom negativa livshändelser ofta hopar sig i hög ålder?


Sveriges allra äldsta. I Stockholm finns det många föreningar som erbjuder social verksamhet.

Det finns föreningar för alla åldrar, barn, ungdomar och vuxna. Social samvaro med människor är en viktig del av vår fysiska och psykiska hälsa. Känna sig ensam utan kärlek. På grund av ensamhet känner många människor en grundläggande längtan att finna den sanna kärleken, samtidigt som de känner sig maktlösa i sitt letande. Att känna sig ensam och tänka att kärlek är någonting du måste finna för att kunna vara lycklig är vanligt.


Nu startar en förening för ensamma människor med mötesplats i Magdalenagården i Söderåkra utanför Torsås. Numer tänker jag ens knappt på att jag är ensam , då jag är så van vid det. Det har blivit naturligt för mig.

Men visst saknar man en partner att krama om och kela med iblan det förnekar jag inte. Stockholms De ensammas förening bytte namn till Västbergaträffen. I skillnad mot en del andra DEF- föreningar uteslöts inte människor när de gifte sig eller flyttade ihop. Föreningen höll till i Västbergasalen. I sitt sökande hittade hon hemsidan volontär.


Snabbt fick hon syn på föreningen Äldrekontakt och tyckte att ordet kontakt lät väldigt trevligt. Kommunerna borde starta en förening där ensamma människor kan samlas varje dag, ung som gammal. Det skulle finnas ett par föreningar i en sta för att det finns många ensamma som mår dåligt på grund av ensamhet.


Till ensamma gamla där de kan umgås och spela spel, kort, spela bingo, sjunga karaoke om de vill, Handarbeta eller snickra. Knas hemma är en ungdomsdriven ideell förening som arbetar nationellt. När är det jobbigast att vara ofrivilligt ensam ? Tänk på att det finns snälla människor.


Nu har jag helt ärligt bestämt mig för att inte ta så hårt på det. Ni är bra och värda värme och gemenskap. Den här världen är som gjord för att man ska känna sig ensam.


Det är inget fel på er, tvärsom! Att vara socialt ensam innebär att man saknar band till vänner och bekanta som man känner samhörighet me trots att man skulle vilja ingå i sådana sammanhang. En del människor har få sociala kontakter och är nöjda med det, och då handlar det om social isolering snarare än en känsla av ensamhet.

Nene Karlgren och Åke Dahlström beskriver Singel 3som en förening för dem som inte vill vara ensamma och som vill hitta på saker. Måndagar och fredagar är krogkvällar för Singel365. Denna höstkalla måndag är det sex medlemmar som slagit sig ner runt ett av borden på Mosaik på Stortorget. Stödgrupperna är till för dig Av alla dessa andra unika individer som drabbats av motgångar eller problem av mer eller mindre allvarlig art, har en del gått samman.


De har bildat olika former av grupper, sammanslutningar för att kunna ge rå stöd och hjälp för andra som råkar ut för samma problem. Idag bestämde jag mig för att det fan får vara slut med ofrivilligt ensamma utan att jag kan iaf försöka bidra med sällskap. Då har människor i Borås och Landskrona kontaktpersoner och sällskap ! Hoppas vi snart blir fler ! Jag är glad att du skrev. Tack för berömmande orden.


Ditt bidrag gör dig till lika mycket beröm unga man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg