torsdag 2 juli 2015

Chatt psykisk ohälsa

Tjejzonens övergripande mål är att förebygga psykisk ohälsa genom att stärkaunga kvinnors självkänsla och självtillit och fokusera på varje tjejs positiva kraft. På webbplatsen finns ävenÄtstörningszonen som erbjuder stöd via chatt , mejl och samtal ochTerapifonden som finns till för tjejer som har behov av psykoterapeutisk hjälp, men inte har råd att bekosta behandling själva. Välkommen till Tilia- chatten. Vi berättar inte vidare det du berättar för oss, om du inte själv vill det.


Du kan vara anonym om du vill. Mer om hur det går till i chatten.

Vi har öppet varje kväll, året om mellan 21:– 22:30. Logga in via den blå chatt -rutan nedan. Mind Självmordslinjen, chatt via mind. Mind förebygger psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stö sprida kunskap och bilda opinion. Mind driver stödverksamheterna Mind Forum.


Den psykiska ohälsan bland ungdomar ökar. Ungdomsmottagningen i Linköping ser därför ett behov av en mer lättillgänglig hjälp, och öppnar en chatt för ungdomar som mår dåligt. Vad gäller dina två andra stora frågor så är jag ingen expert, men jag tror att brottsforskarna menar att det är en definitionsfråga om kriminaliteten har ökat eller inte.

Jag tror inte att summan av psykisk sjukdom har ökat men diagnostiken av psykiska sjukdomar och psykiska besvär har förändrats. De har alla genomgått Minds utbildning som innehåller grundläggande kunskaper om psykisk ohälsa , självmord och hur man genom ett medmänskligt samtal kan stödja en person som har tankar om att inte orka leva. Vi är mycket måna om att vara noggranna vid rekryteringen. För att förbättra situationen för personer med psykisk ohälsa ska Socialstyrelsen bidra med kunskap, statistik och utvärdering. Här har vi samlat information för dig som arbetar med psykisk ohälsa inom hälso- och sjukvård och omsorg.


Uppdrag Psykisk Hälsa utvecklar kunskap, metoder och verktyg tillsammans med kommuner och landsting för effektiva insatser inom området psykisk hälsa. För många barn innebär psykisk sjukdom, eller allvarlig psykisk ohälsa i familjen, att livet blir oförutsägbart. Förälderns humör och beteende kan växla fort.


Att en förälder blir psykotisk är en skrämmande upplevelse för ett barn. På chatten är alltid någon av oss på kuling me där kan Du få svar på frågor om psykisk sjukdom och annat Du undrar över. Vi som jobbar på kuling har lång erfarenhet av att träffa patienter i psykiatrin och kan svara på det mesta om psykisk ohälsa. Vi träffar också många som är barn till någon med psykisk ohälsa.


På Mind Forum kan du prata om livet precis som det är. Inga känslor eller tillstånd är för små: Depression, Ångest, Stress, Hopplöshet, Ensamhet, Skam, etc. RSMH arbetar för att människor med psykisk ohälsa ska ha samma möjligheter som alla andra.


Till oss är du välkommen oavsett vilken diagnos du har. Träffa psykolog online.

Få hjälp med depression, stress, sömn, ångest, sexuella besvär mm. Chatt - och röstsamtal kr. Psykisk ohälsa bland unga vuxna, 18–år, hade ökat med sjuttio procent på bara tio år. Hos ungdomar i åldern 10–år var ökningen över 1procent.


Bris presenterar en studie om psykisk ohälsa bland barn och unga. Den bygger på vad som berättats för Bris av barnen själva i kontakter via mejl och chatt. Studien ger svar på varför barn hemlighåller viktig information för behandlare, skola och föräldrar och vad det är som de inte berättar.


Men vi som var tonåringar under just den där. Inom arbetslivet används begreppet arbetsrelaterad psykisk ohälsa. Där ingår depression, ångest, utmattningssyndrom och andra typer av stressrelaterade besvär.


Med rätt kunskap och insatser kan psykisk ohälsa i arbetslivet förebyggas. Här finns verktyg som stöd i det arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg