tisdag 14 juli 2015

Födelsedagsdikt till barn

Men vi ser inte lekarnas mönster, vi hör inte låtsasmusik. Vi har bommat till våra fönster mot glädjen som var så unik. Så dansa med änglarna, dansa mitt barn , lek medan lekarna finns.


Sjung till din harpa med strängar av garn så länge du sångerna minns. Vi har samlat flera fina rim och dikter till födelsedag.

Kolla också: Text till födelsedagskort – Citat om älder – Roliga grattishälsningar. Skicka födelsedagsblommor – Här hittar du bra erbjudanden. Födelsedagsrim – Dikt av 16. Bland årets alla dagar finns en särskilt viktig dag – den dagen då du föddes som blev början. En dikt till min dotter.


De uppfostrar skamlöst, och tror att barn kan leva på pannkakor, vara uppe till långt fram på småtimmarna och somna med oborstade tänder. De vet att glass och sagor botar örstygn och magont.

Barnen lyder dem inte - de samarbetar. Ty dessa mödrar har all tid i världen ( eller tar sig) och livet har lärt dem vad som är viktigt. Mamma inte resa bör ner till dig i vackra Höör. Dan och Maggan har dock skäl Ronny från Rättvik kommer hack i häl. Klicka här för att läsa hela dikten.


Så kom du då till oss du älskade barn och grep våra hjärtan med kraft. Med ens fick allting mera mening, l. Vi gjorde som ett gratulationskort som barnet fick med sig hem på födelsedagen. Nu får födelsedagsbarnet trycka sin hand i lera som vi sedan målar i guldfärg, också en trevlig present. Vi låter alla barn (3-åringar) säga något till barnet som fyller år.


Så som vad barnen brukar göra tillsammans eller vad barnet är bra på. Ett barn är ett mirakel väl värt att vänta på. Det största och det bästa en mor och far kan få.


Och gärna blir hon buren av någon villig arm. Men snart hon börjar tröttna på att bara vara rar. Och livet har så mycket som lockar och som drar.

Den tiden går så fort från liten. Nu fyller min söta brorson ett år och jag skulle vilja ha en liten kort dikt med i gratulationskortet. En enda önskan jag fick av dig om vad du önskade dig på din födelsedag Att du ville gå på Liseberg med mig och vem skulle betala för kalaset? Sara heter jag som skriver diverse allehanda om hur livet ter sig här på Fågelberga med tre hundar, två hästar (men det finns tre på gården), en katt, en knasig sambo som sällan eller aldrig egentligen vill bli nämnd här men blir det ändå.


I Resan till världens farligaste land passeras de hemskaste platser (ofta världens största eller värsta) som går att finna och barnet som lyssnar får bege sig ut till detta och möta en rad varelser och utmaningar, dock med flertalet viktiga visdomsor som författaren i all vänlighet förser barnet med. Uppmärksamheten dras till en fågel varspå sin gren den sitter Skiter på bilen gör det fanskapet också mellan sitt kvitter. Förbannad och gormandes far jag ned för trappan Öppnar dörren och skriker min egen psalm åt den rackarn.


Grattis till härliga år Ungdom är ett fel som går över med tiden. Det är inte klokt vad tiden går är du.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg