måndag 27 juli 2015

Dinosauriernas värld

Dinosauriernas planet. Brittisk dokumentärserie. Dokumentärserie i tre delar om när dinosaurierna härskade på jorden.


Goda nyheter för alla barn som älskar dinosaurier ! I denna personliga barnbok beger sig två härliga barn ut på en fantastisk resa till dinosauriernas värld.

Här träffar de Tricka, en liten gullig Triceratops, som är ledsen. Tricka kan inte hitta sin bästa kompis, Stegosaurus-ungen Steggo. Läs om dinosauriernas spännande värld. I informativ text och med fantasieggande bilder visas hur dinosaurierna såg ut, hur de levde och varför de dog ut.


Om upptäckter förr och nu, bl a om möjligheten till DNA-rekonstruktion, och mycket mer. Utställningen tar som sagts sin början för 2miljoner år sedan då världen var ett stort lan Pangea. En tid då dinosaurierna först dök upp på jorden.

Besökaren får sedan i olika rum ta del av evolutionen och hur dinosaurier , liksom geografi, klimat och geologi utvecklats när kontinenter bildades. Fakta om dinosaurier är alltid spännande och fascinerande tycker jag. I Titta in i dinosauriernas värld med text av Alex Groth och illustrationer av Peter Scott finns massor av spännande fakta t. Serien har återskapat tidsepoken då dessa förhistoriska jättar regerade vår planet och får dig att tro att du faktiskt bevittnar dem, livs levande, i sina rätta element. Vi lär oss hela tiden mer om dinosauriernas värld och vi har samlat mängder av kunskap om urtidens jättar åt dig. Läs bland annat om hur ett regn av glas säkrade dinosaurierna deras storhetsti vilken dinosaurie som var störst och hur dinosaurierna utplånades.


Skickas inom 2-vardagar. Köp Titta in i dinosauriernas värld av Alex Frith på Bokus. Mongoliet har världens största fyndigheter av dinosaurier från yngre krita. Boken har läsarrecension. Bland fynden kan nämnas Therizinosaurus, Velociraptor och Tarbosaurus.


I Indien har de flesta fynden gjorts av dinosaurier från yngre krita, även om man dessutom hittat äldre daterade fossil. Premium Loading. Skip trial month free. Klicka för en större bild) Titta in i dinosauriernas värld !

Här finns bland annat skeletten efter flera Tyrannosaurus Rex och ett från världens största dinosaurie , Mamenchisaurus, som vara över meter lång! Känslan av att träffa och uppleva dinosaurier och jorden för miljoner år sedan “på riktigt” kittlar både fantasin och nyfikenheten på mer kunskap om jordens och naturens utveckling. Personalen såg till att fick lära sig allt om dinosaurier från början till slut i rätt ordning.


Barnen pratade snart om dinosaurier och reptiler i termer som långhalsar, köttätare, pansargänget och om de geologiska perioderna trias, jura, krita. Barnen fick också bygga en egen vulkan, vilket var mycket spännande. Det handlar alltså om historia och om hur allting har kommit till – universum, jorden, livet på jorden, djuren, människan osv.


Vetenskapsmän kommer troligtvis aldrig vara helt säkra på vilken den största eller minsta dinosaurien var på grund av en rad anledningar, bland annat att endast en liten marginal av djur fossiliseras, att mycket av det som fossiliseras troligen inte har hittats än och att mycket av det man hittar är inkomplett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg