torsdag 9 juli 2015

La tak

Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader. Kostnadsfri inspektion! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.


Ladda ner kulörprogram här.

Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Taktvätt – det mest kostnadseffektiva sättet att behandla ditt tak mot mossa, alger och lav.


Dubblera livslängden på hustak med takvård från LA Takvård. LA Takvård har regionala takvårdsexperter över hela landet som hjälper dig, var du än bor. Ta kontakt med oss för att boka in ett hembesök för att få en kostnadsfri besiktning av ditt tak.


Hade era killar i Värmland på besök i dag och är jättenöjd. Fyra steg en detaljerad genomgång på hur du lägger tak. Monteringsanvisningar till din specifika takplåt finns bifogade i butiken , välj takplåten du önskar lägga och klicka dig in på sidan.

Sopa rent taket och rulla ut underlagspappen. Börja nerifrån och lägg pappen omlott där nästa våd överlappar den under. I vådernas nederkant finns en klisterremsa som överlappar spikraden i våden under.


Tre tips när du ska lägga taket själv: Om du ska byta eller lägga nytt tak av tegel så måste man på ett smidigt sätt få upp och ner tegelpannorna. Ett bra sätt är att använda sig av en ränna. Här visar vi hur man byter ut det gamla taket och lägger nya takpannor. De gamla pannorna ska tas bort först. Ta även bort läkt och papp.


Besiktiga den underliggande konstruktionen noga t ex råsponten. Oavsett om du ska lägga tak med tegelpannor eller betongpannor är det viktigt att underlagstäckningen är välgjord och inte har öppna skarvar, spikhål eller andra skador. Det beror på att det kan bildas en viss kondens även under ett helt korrekt lagt tak. Den lodräta läkten kallas ströläkt och behövs både för att ventilera taket och för att bära upp den vågräta läkten, bärläkten.


Det är på bärläkten som takpannor fästs. Avstånden mellan bärläkten bestäms av vilken typ av takpanna du har valt till ditt tak. När läkten är på plats är det dags att lägga pannorna. Takpapp är relativt billigt sett till andra taktyper.


Priset för takpapp på ett tak kan dock varierar en del efter vilken typ av takpapp man väljer att lägga , och hur man väljer att lägga sitt tak med takpapp. Det kan finnas flera akitektoniska överväganden att ta hänsyn till när man väljer att lägga takpapp. Självklart har du många frågor inför ett såpass stort projekt - det är inte varje dag man ska lägga tak på villan (om man nu inte är plåtslagare förstås).

Till att börja med finns det ett antal olika material du kan välja mellan, alla med sina respektive för- och nackdelar. Lägga tak själv – Man kan lägga alla tak själv förutom de som en plåtslagare måste göra, men annars så går det om du bara följer monteringsanvisningen, men sedan är det inte värt det kanske rent tidsmässigt, säger Jonas Andersson. Ska du lägga nytt taktegel? Att lägga tak är ingen lätt uppgift utan kräver erfarenhet.


Här är frågor att ställa till takläggaren för att du ska veta att ditt tak blir renoverat eller omlagt på rätt sätt,. Byggmax ger dig tips och råd på hur du lyckas med att lägga tak , detta är del två där du fortsätter med lägga underlagspapp på råsponten. Låt oss anta att du lägger ett helt nytt tak på en nybyggnation där alla nödvändiga bitar finns på plats för att kunna montera upp taket.


Han framhäver även det faktum att det är billigt och att om du ändå har ett platt tak som knappt kommer att synas så är det bättre att lägga sina surt förvärvade slantar på något annat än taket. LÄGGA TAK SJÄLV ELLER TA HJÄLP AV TAKPROFFS? Behöver du hjälp utifrån har vi ett stort kontaktnät av professionella takläggare som vi gärna delar med oss av.


Och oavsett takfråga är du alltid välkommen att kontakta oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg