fredag 17 juli 2015

Sveriges 10 största skidorter

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Söker du långa åk och och stora fallhöjder i svenska fjällen så är detta listan för dig. Vi gjorde en liten topplista utifrån från vår stora skidortsguide här på Freeride. Vemdalen och Sälen kompletterar varandra som skidorter och tilltalar många olika gäster.


LÄS OCKSÅ: Hon kräver Kitkat på choklad för hela livet.

Hitta skidorter i fjällen som t ex Sälen och och Åre men även så långt söderut som Isaberg i Småland. På listan hittar vi allt från enklare backar för nybörjaren, till officiella vm-backar. Om polcirkeln är hornhinnan på ett öga, är Riksgränsen själva pupillen.


Med bra tajming kan du dessutom få åka under norrskenet. Vi har valt ut skidorter (från söder till norr). Livslängden blir allt kortare för företag, och de största i synnerhet.


Prices above are provided by partners for one room, double occupancy and do not include all taxes and fees.

Alpernas största skidområden Detta är Alpernas och också några av världens största skidområden. De största skidområdena finns i franska alperna men i världens största område, Les Portes du Soleil, ingår även fyra schweiziska skidorter. Under World Ski Awards utses även olika länders bästa skidorter. Norges bästa skidort i år blev Geilo, och bäst i Schweiz blev Verbier.


Vår främsta skidort är norra Europas största och mest avancerade. Så tar du dig hit: flyg till Östersund. Här kan du både kändisspotta i gondolliften och vara kung i backen.


Det finns fyra stora områden med olika karaktär. Aspen har riktigt bra skidåkning. Sveriges sydligaste fjällområde. Snowmass är ett familjeområde som flera gånger röstats fram som det bästa i USA. Orsa har dessutom bra rykte och är välkänd för sin goda service.


Här finns mil längdskidspår och pister att kasta sig ut för. För varje skidort hittar ni bland annat pistfakta, väder, kartor, skidåkning och snödjup. Skidorter markerade med fet stil har vi mer detaljerade beskrivningar om.

I Sälen finns dessutom norra Europas största knappliftsområde där de allra minsta kan börja sin alpina karriär. Valle är Sälens kramgoaste snögubbe och han hittar på massor av roliga aktiviter för barnen. Antal nedfarter: ca 100. Idre Det finns en hel del aktiviteter att göra i fjällen förutom att åka skidor.


Många flyger till Barcelona och tar en hyrbil eller buss till lilleputtlandet tre timmar bort. Soldeu är en klassisk skidort som lockar besökare från hela världen och som har över 3soldagar per år. Grandvalira är det största skidsystemet med mer än 2kilometer pist. Sök namn ort land eller på kartan. Fallhöjden är imponerande 4meter och Branäs har något så ovanligt som en gondollift.


Därför präglas den gamla staden i Skåne till stor av studentlivet och alla nationer - studentföreningar där tentaångesten kan dämpas med umgänge och billig öl. Fotot visar universitetets huvudbyggnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg