onsdag 15 juli 2015

Danspartner tiodans

En danspartner genom Sportpartner. På Sportpartner kan du hitta en danspartner i ditt område. I själva verket, inte bara för att hitta en danspartner , utan för alla typer av sportkompisar. Med tiotusentals medlemmar i Sverige är chansen stor att du också kommer hitta en danspartner. Söker manlig danspartner att träna och tävlingsdansa med.


Danspartner tiodans

Bestämde mig för att satsa på tiodans nyligen och har tidigare dansat mambo. Fler killar till nybörjargrupperna behövs! Dansen är den mest jämställda idrotten med det allra minsta ”laget”. Ibland spricker dock laget av olika skäl. En ny partner som passar måste hittas.


SSDK:s dansare är grundligt skolade. I fjol hade Dawid Kaleta chansen att ta sitt femte raka SM-guld i tiodans men så blev det inte. Samarbetet med hans dåvarande danspartner upphörde och han stod länge utan danspartner. Men en dryg månad före årets SM hittade han Paulina Karkosik och trots den korta uppladdningen tillsammans blev det guld direkt för duon. Jag tränar på micteam och tränar hemma varje dag, f. Du kan vara nybörjare, ung, lite äldre, men behöver vara lite driven och vilja utvecklas.


Resten kommer med tiden om vi matchar ! Pardans kan man utöva tillsammans med en danspartner i motionssyfte, i tävlingssyfte inom danssport, eller i sociala sammanhang som i sällskapsdans. Pardans har blivit mer och mer populärt under de senaste åren, intresset för att lära pardanser som vals, tango, bugg, lindy-hop blir allt större. Ett av de främsta namnen inom tiodans i Sverige är Elisabeth Novotny.


Pardanser som dansas på fläck är till exempel lindy hop och besläktade swingdanser, och de så kallade latindanserna både inom och utom tiodans -kretsar. På en del dansgolv, men långt ifrån alla, rör sig alla par i samma riktning på dansgolvet när orkestern spelar musik som passar till både foxtrot, onestep och bugg. Man kan utöva tiodans som motion eller i sällskapssyfte eller satsa hårdare och utöva tiodans som tävlingsidrott. Latinamerikanska danser - cha-cha, samba, rumba.


Standarddanser - engelsk vals, Wienervals, slowfox, tango och quickstep. Tobias Bader började dansa som 8-åring och har dessutom lång erfarenhet som danslärare i tiodans , bugg och hiphop. Han har tagit SM-guld samt silver och brons i VM. Han är dessutom världsmästare i Mixing blues.


Tobias har deltagit i många dansshower och som gästartist i bland annat Hjalmar-Revyn, modeshower och TV-program. Dags att lära sig grundstegen i vals! Vals är en populär pardans, som dansas till musik i tretakt.


Danspartner tiodans

På baler och bröllop inleds dansen oftast med en vals, men valsen dansas även inom så vitt skilda sammanhang som folkdans, tiodans och argentinsk tango. Under två timmar sätter du grunderna i vals tillsammans med Mats och Camilla. Upplägget på denna kurs skiljer sig från många andra kurser genom att vi inte tillämpar danspartnerbyte mellan varje moment. Vi låter dansparet först behärska tekniken eller figuren, sedan får man öva med en annan danspartner.


När nästa teknik eller figur introduceras går man tillbaka till sin ordinarie partner. Tiodans består av tio olika danser, som delas upp i fem latinamerikanska danser och fem standarddanser. Bland de latinamerikanska danserna finner man cha-cha-cha, rumba, samba, jive och pasodoble. Och i standarddanserna ingår modern vals, wienervals, quickstep, tango och slowfox.


När man tävlar i tiodans dansar man alltid i par. Danspartner sökes till Alex- ander Falk år, 1cm. Jag slutade för att jag driver en dansskola och är förbundskapten för tiodans i Sverige. Det blev för mycket, säger hon.


Men det finns fler anledningar till att Oksana inte ställer upp i årets säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg