måndag 20 juli 2015

Låglutande tak papp

Plannjas ambition är att skapa bättre byggnader. Kostnadsfri inspektion! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg.


Papptak kostar ofta lite mindre än många andra typer av tak och därför kan takpapp vara ett klokt val för den som vill göra en takomläggning. Under optimala förhållande kan ett tak av takpapp (av en god kvalitét) hålla i upp mot år. Montering av takpapp är förhållandevis enkelt, så länge man håller sig till de mer enkla uppgifterna som redskapsbo lekstuga och liknande.


Men många har provat att lägga takpapp.

Tak med låg lutning ställer extra höga krav på taktäckningen. Välkommen till Takcentrum! Icopal har ett heltäckande sortiment. Låglutande tak har en taklutning mindre än 1:(cirka 14°).


Denna takform är vanlig till högre hus. Takkonstruktioner kan dessutom utformas med de lutande takytorna fogade till varandra på olika sätt. Sådana sammanfogningar uppkommer vid vinkelbyggnader och uppbyggnader på tak , till exempel takkupor.


Papp är inte bara papp , även om det heter så. Papp har blivit synonymt med allt som är ett svart tak som inte är pannor eller plåt. Den billigaste och enklaste formen är vanlig enkel asfaltspapp på rulle som du spikar upp på taket. Men sedan finns det olika grader på pappen, exempelvis gummidukar som du svetsar.


De gröna växterna på taket bidrar dessutom till en bättre miljö. Våderna skruvas eller klistras mot underlaget och skar - varna smälts sedan ihop med gasolbrännare. Gröna tak kan anläggas både på låglutande och branta tak.


Varje material har sina begränsningar. Takpannor lämpar sig till exempel inte på låglutande tak eller kräver särskild infästning vid lutningar över 1:(~ 55°).

Band- eller skivtäckning med plåt eller täckning med profilerad plåt lämpar sig på tak med lutning ner till på 1:(~ 7°). En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Flera material klarar ner till grader, men eftersom platta tak ofta har lägre vinkel än så blir du mer begränsad. På de allra mest låglutande taken rekommenderas uteslutande papp. När ytskiktet på ett tak består av papp , svetsas kanterna ihop för bästa hållbarhet eller så klistras kanterna fast, lite beroende på typ av takpapp.


Det vanligaste är att pappen används till låglutande tak , och till mindre byggnader. Men man lägger inte bara ett skikt på tak över villor och andra småhus. Det kan du däremot göra om det är en vedbo ett litet skjul eller över ett äldre plåttak. Skarvarna tätas med takkitt på patron.


Enklare kan det nästan inte vara att lägga takpapp. LÄGG SJÄLV TAKPAPP: Nytt tak på bara två dagar. För att använda lösningarna ska man lägga minst dubbelt så mycket isolering utanpå det gamla taket i förhållandet till det som redan finns. Då hamnar den gamla konstruktionen i en varm och torr miljö. Papp läggs som sagt oftast på hus med låglutande eller platta tak.


Men det betyder inte att takpappen inte kan användas även på traditionella sadeltak. Tvärtom fungerar det alldeles utmärkt. Oavsett vilken typ av tak du lägger papp på, bör du se till att den läggs så att det inte kan bildas vattenpölar på.


En av våra starkaste sidor. Efter sjuttio år i tak branschen har vi hunnit lägga många kvadratmeter papptak och takduk. Efter åren gått så har platta och låglutande tak blivit en av våra specialiteter inom tak. Konstruktionen kan användas inom spännviddsområdet - m. Storsjö Tak AB i Östersund lägger tak : nyläggning, omläggning, takrenovering, takbyte med mera.


Pappatak, plåttak och takpannor i tegel. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor kring underhåll eller om du vill ha hjälp med ditt tak. Många fördelar med papp. Om du använder en papp av hög kvalitet, ser till att underhålla taket och gör en översyn ett par gånger per år, kommer du ha ett tak som kan hålla i upp till år.


Ytpapp kan användas till låglutande tak utan ytterligare takbeklädnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg