fredag 19 april 2019

Självmordslinjen chatt

Här kan du chatta anonymt med våra volontärer. Vi försöker hålla chattarna till max minuter, så att fler får möjlighet att komma fram. Självmordslinjen är till för dig som har tankar på att ta ditt liv.


Tveka inte att be om hjälp. Det kan finnas många människor i din omgivning som vill hjälpa till utan att du förstår det. Så berätta för dina närmaste hur du mår och var tydlig med att du behöver hjälp.


Tjänsten är anonym, och du behöver ej uppge personliga upplysningar. I chatten kan du prata med oss om precis vad som helst - som till exempel känslan av att inte räcka till, ensamhet, break-ups, prestationsångest. Hos Pratamera kan du snabbt få hjälp med ditt mående vid chatt , video och terapiprogram (KBT) av legitimerade psykologer och psykoterapeuter.


Gratis under år och med frikort. Barn och unga kan mejla Bris när som helst på dygnet. Rapporten visar att yngre och kvinnor föredrar kontakt via chatt , medan äldre och män föredrar kontakt via. Du som känner att du inte vill leva längre eller har någon närstående du är orolig för kan ringa eller chatta anonymt. Mind självmordslinjen.


De som svarar är volontärer som har fått utbildning och handledning för att ge medmänskligt stöd. Den riktar sig till människor som mår psykiskt dåligt och har tankar på självmord. Det går att ringa alla dagar kl 06. Det vi pratar om stannar mellan oss och du kan vara anonym.


Självmordslinjen chatt

Du kan även chatta eller mejla, läs mer här. Männen är fortsatt svåra att nå men hör av sig i större utsträckning via telefon jämfört med chatt. De flesta samtalen kommer in på kvällar och nätter. En del av dem som hör av sig är mycket unga. Inom vården finns inte resurser och väntetiderna är för långa.


Stor del av de här samtalen kommer hamna hos oss och det är bekymmersamt. Jag svälter mig själv just nu, jag vill bara inte äta. Vågar inte ens vara ärlig mot mig själv, jag vill ta mitt liv. Men jag har ett tips, Shedo är en organisation som jobbar med självskadebeteende och ätstörningar, de har en chatt som är öppen 20:till 22:där kan man gå in på deras chatt och chatta med volontärer där.


Självmordslinjen chatt

Till ätstörningszonen. Chatt öppen måndag till torsdag kl. Vi erbjuder skräddarsydda utbildningar. Inga känslor eller tillstånd är för små: Depression, Ångest, Stress, Hopplöshet, Ensamhet, Skam, etc.


Om du eller någon du känner mår dåligt och kanske har tankar på självmor finns det hjälp att få. Ring eller chatta anonymt med våra volontärer på. Det finns olika organisationer som erbjuder stöd via telefon, chatt eller mejl. Flera av dem har öppet på kvällar, nätter och helger.


Du som har tankar på att ta ditt liv eller som har någon närstående som gör det kan ringa, chatta anonymt eller ställa frågor via mejl. Sluta-röka-linjen är en kostnadsfri stödlinje för alla som har funderingar kring att sluta röka eller snusa. De tar emot samtal och chattar med personer som mår dåligt och funderar på självmord. Förra året fick de över 25. Målsättningen är att den ska kunna hålla öppet dygnet runt.


Det är den bästa insatsen vi kan göra för att minska antalet självmor säger Klas Bergling, Tim Berglings pappa. Vi är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stöder människor i kris. Förut när man chattade så stod det alltid ”mind volontär skriver…” när någon skrev ett svar men nu är det bara tomt och står inte så längre vilket jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg