måndag 1 april 2019

Iranska kvinnor i sverige

Kvinnor som protesterar mot könsapartheidregimen och den påtvingade slöjan hamnar i fängelse, torteras, våldtas eller avrättas. Den iranska regimen måste vara fullständigt skräckslagen för de radikala feministiska kvinnor som vägrar att bära slöja. Det är också ett exempel vad de kvinnorna menar när de talar om könsapartheid. Men dåliga lagar måste utmanas och förändras.


Masih Alineja iransk -amerikansk journalist och prisbelönt aktivist.

Om du är feminist och du bryr dig om jämställdhet borde du utmana ojämlikheten överallt”, säger hon till BBC. Det är alltså upp till iranska myndigheter att avgöra om deras medborgare får lämna landet, även om de har permanent uppehållstillstånd i Sverige. Språket är jobbigt för många kvinnor som lätt isolerar sig bland andra från samma land. Tvister om mahr, islamisk brudpenning, gäller inte i Sverige.


Det slår Högsta domstolen fast - och en iransk kvinna nekas därmed sin hemgift efter en. Många iranier tror att iransk rätt inte tillämpas i svenska domstolar och att svensk rätt inte känner till brudpenning, mahr,. Under de senaste hundra åren har kvinnor i stora delar av världen firat 8: mars, år efter år.


Tack vare kvinnorätts rörelses kamp för jämställdhet har vi tagit stora steg framåt.

Iranska Kvinnor I Sverige. Hitta tusentals mogna singlar här tidningar med kontaktannonser. Vårt sällskap består av tre familjer i staden Senejan söder om Teheran och alla bor de i huset vid moskén. Känner du till staden Senejan?


Sverige samt en möjlighet för ett bättre liv. I samarbete med ABF Stockholm genomförs ett seminarium om och med iranska kvinnor i Sverige. Seminariet genomförs på persiska. Trevliga singlar, nya vänner och roliga kontakter. En av iranska utriksrevolutionsguards quds styrkor avslöjade att iran skickade quds styrkor medlemmar till Europeiska länder , iran har hjälpt iranska kvinnliga agenter för att gifta sig med svensk män också andr eu män för att kunna göra det som iranska regimen vill.


Men för att uppnå dessa mål behöver de iranska kvinnorna all hjälp och stöd som kvinnor i övriga världen kan ge dem. Lidingösidan har under åren skrivit om den tillbyggnad som iranska ambassaden önskat göra på sitt område. D en 45-årge mannen som har spionerat bland oppositionella iranier har dömts till års fängelse, rapporterar svenska medier på fredag. Bland annat kommer vi att skriva om några iranska och persiska föreningar som finns i landet och vad dessa arbetar med. Föreningarna är verkligen ovärderliga, eftersom de erbjuder en mängd möjligheter att på olika sätt etablera sig i Sverige.


Här har du exempelvis möjlighet att studera, eftersom det erbjuds ett rejält utbud av kurser. Resultatet visade att iranska kvinnor upplevde den professionella vården under graviditeten som mycket omsorgsfull i Sverige.

Förlossningsvården uppfattades som bra men önskemål framkom från de iranska kvinnorna att sjukvårdspersonalen skulle vara lyhörda för deras önskemål. I kväll skriver svensk och iransk damfotboll historia. Då kommer det iranska damlandslaget att för första gången spela en landskamp i Europa.


Ambassaden spelar också en viktig roll när det gäller utvecklingssamarbete, kulturella frågor och kontakter med lokal press. Vi är vana att smyga med våra liv utan att synas i det offentliga rummet. Dessa kvinnor som skickar sina bilder till mig syns aldrig i iranska medier. En grupp på drygt personer hade tidigare på dagen samlats på Landvetter utanför Göteborg och vädjade om att stoppa avvisningen av de två iranska kvinnorna som konverterat till kristen tro i Sverige. Och under detta pågående VM i Ryssland har en bild på en iransk , kvinnlig, supporter spridit sig som en löpeld över internet, och anledningen varför är otäck.


Dejt i sverige ab med en iransk kvinna mer? Yari foundation välkomnar dig att skämma bort. Det finns tillgängliga i iran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg