måndag 29 april 2019

Hur klarar man uppkörningen

Kör som du brukar göra. En klassiker är att man vill visa hur lugnt man kan köra och kör onödigt sakta och sedan blir kuggad för att man under körningen varit hindrande för övrig trafik. Dessutom ser en rutinerad inspektör snabbt igenom om du inte kör som du brukar. Så med andra or kör som du brukar göra! Kom uppvärmd till uppkörningen.


My Driving Academy lägger vi alltid en uppvärmningslektion före uppkörningen.

Ett vanligt fel i stressande situationer är att man inte gör som man brukar göra. Jag klarade uppkörningen på första försöket. Det är nog till och med det bästa tipset jag kan ge, utöver att ta det lugnt och försöka att inte stressa upp sig över hur det ska gå.


Kuggar man så är det bara att försöka igen. Så fokusera på själva körningen under uppkörningen och så kan du fokusera på resultatet efteråt. Det kan vara bra att veta hur uppkörningen går till i förväg, då blir man mindre nervös och har större chans att klara provet. Så klarar du uppkörningen : Du ska mängdträna hemma Jeanette Jedbäck Hidenburg, trafikexpert och rektor Stockholms trafiklärarutbildning, delar med sig av sina råd hur du ska tänka inför uppkörningen.


Gör inte de vanligaste felen på din uppkörning!

Tips och råd hur du klarar uppkörningen. Har man ett stort behov av ett körkort förbereder man sig troligtvis mer för att klara provet på första försöket, säger Kristina Hagberg, chef för förarprov nationellt på Trafikverket. Det är stora skillnader i hur många som klarar uppkörningen för körkort runt om i landet.


Bästa eleverna finns i Örnsköldsvik. Så många klarar uppkörningen på din ort Här presenteras hur många som klarat körkortet på första försöket i de olika uppkörningsorterna. Det är inte ett mått på eleverna utan snarare ett mått på hur bra utbildningen är i området runt de här orterna.


Om man bedriver en verksamhet utan prövning kan det finnas en risk för att man inte blir utbildad i alla moment. Att färre klarar att ta körkort innebär att resurser förbrukas i onödan, både för Trafikverket och för eleverna, enligt Rikard Granlund. Med detta sagt så skall man aldrig glömma att det är farten som dödar, men det kan hastighetsskillnader också göra. En vanlig orsak till att man kört för sakta på uppkörningen är att man tänkt att ”nu skall jag visa hur försiktig jag är!


Speciellt över backning och parkering! Jag ska ha en vanlig körlektion nästan precis innan uppkörningen (en timme emellan). Så snälla ge mig tips på hur jag ska klara detta o dela gärna med er av egna erfarenheter. I videon får du också veta exakt vilka moment som kan komma på uppkörningen. Du får också veta vad du ska ta med till uppkörningen , hur lång tid den tar och mycket mer.


Andelen som klarar uppkörningen varierar stort beroende på var man kör upp. Det får körkortssugna att fly till andra städer än där de bor.

Av dem som kör upp i Östhammar är procent från Stockholm eller Uppsala, säger Lars Lundin, tf chef för Trafikverket förarprov. Dessutom är det såklart viktigt att kunna allt som du kan tänkas testas på under själva uppkörningen. För att få kunskapen hur man praktiskt ska ta sig an alla situationer i trafiken behövde man förut gå till körskolan och vänta in tipsen, men nu tack vare vår videokurs som går igenom alla mc-lektioner kan du få alla tipsen på. Om du klarar uppkörningen men har kuggat teoriprovet: Du har då två månader på dig att klara teoriprovet.


En ny teoriprovstid kan du boka direkt efter din uppkörning. Om du kuggar uppkörningen men har klarat teoriprovet: Du har då två månader på dig att klara uppkörningen från det datum då du klarade teoriprovet. Om något är fel ska du kunna föreslå hur säkerhetsproblemet ska avhjälpas.


Du kommer inte att bli godkänd på uppkörning för tyngre fordon om du inte klarar just detta moment. Gällande manövrering, oavsett fordonsslag, ska du kunna samordna dina rörelser så att du kan styra, växla, gasa och bromsa på ett rutinmässigt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg