onsdag 3 april 2019

Hur länge kan man göra medicinsk abort

Efter en kirurgisk abort blöder du vanligtvis mindre än efter en medicinsk abort. Efter vecka eller görs aborter alltid med medicinsk meto men då är aborten mer långdragen och du får stanna längre på mottagningen. Det är olika hur lång tid aborten tar, men de flesta får åka hem samma dag.


Abort kan göras på två sätt. Kirurgisk abort innebär att graviditeten avbryts genom en liten operation.

Vilket sätt som används beror bland annat på hur länge du har varit gravid. Hur många aborter kan man göra ? Nej det är inte farligt att göra flera aborter. Man kan göra de aborter som behövs.


Men om man har en bra preventivmetod så minskar risken väldigt mycket för att det ska bli en oönskad graviditet, och alltså ingen abort. Vem kan göra medicinsk abort ?

I Sverige erbjuds idag medicinsk abort till alla kvinnor som söker abort upp till graviditetsvecka nio. Vid flera kliniker erbjuds även medicinsk abortbehandling vid vecka nio till tolv. Hur genomförs behandlingen?


Det är varje kvinnas rättighet att göra en abort , men ibland kan samhället vara skuldbeläggande och ämnet kan kännas svårt att prata om. Under de första dagarna efter aborten kan det kännas som att du har mens. En kirurgisk abort innebär att man gör ett fysiskt ingrepp, även kallad skrapning. Gör man en sen abort använder man sig av den så kallade två-stegs-metoden. Under tiden blödningarna pågår är det viktigt att du inte utsätter dig för någon infektion.


Läs mer om hur man gör och vad medicinsk och kirurgisk abort innebär. Men annledningen måste vara ganska så hård för att få göra en så pass sen abort. Medicinsk abort görs i två steg.


Har den kromosomfel el liknande fel så är de en HELT annan sak. Man får ju oftast reda på att man är gravid vid utebliven mens dvs runt vecka 4. Hur fort kan man få en medicinsk abort efter det? Får man det direkt eller måste man vänta några veckor?

Jag tänker inte på köer i vården nu utan bara hur fort det går att genomföra en abort efter utebliven mens. Då kan det kännas skönt att veta att det finns många kvinnor med dig som har gått igenom precis samma sak. Man tar först piller som stoppar. De flesta kvinnor som gör medicinsk abort börjar blöda samma dygn som de tar Cytotec men ibland kan det ta upp till två dygn innan blödningen kommer igång.


Du ska inte vänta för länge med att ta värktabletter om du har ont. Kvinnor har olika behov av smärtlindring i samband med abort. Värme på magen kan ofta lindra smärtan.


Om du bestämmer dig för att göra abort kontaktar du en abortmottagning där de kommer att undersöka dig och se hur långt din graviditet har gått. Det finns olika sätt att göra abort beroende på hur långt in i graviditeten du har kommit. Bra att tänka på när man ska göra en abort : Tänk på att ha någon med dig, oavsett om du gör en medicinsk abort hemma, på abortmottagningen eller gör en kirurgisk abort.


Fram till och med vecka är en så kallad medicinsk abort det vanligaste. Var noga med att kolla upp information om abort. Jag ska göra en medicinsk abort nästa vecka och ammar fortfarande mitt yngsta barn. Jag skulle bli vädligt tacksam om någon kunde berätta lite för mig dels om hur en medicinsk abort går till och dels om hur det kan påvrka amningen. Alla som har frågor om oönskad graviditet eller som söker abort är välkomna att kontakta abortmottagningen på avdelning på Södersjukhuset.


Om man måste göra uppehåll i amninge och hur länge och så. Just då, just den sekunden. Fruktansvär känsla och ja, något försvann från mig. Jag berättade det inte för någon, för hur ska man berätta, vad säger man.


Tidig medicinsk abort. Om du är fullt frisk kan du välja mellan att vara hemma (hemabort) när du gör din abort eller att vara på sjukhuset. Tillslut kände ja, jag kan inte bära detta själv, så berättade för en vän som hade varit i samma situation men då som du valt att göra abort. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.


Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Vid tidig graviditet, före vecka kan du göra en medicinsk abort. Vanligtvis stannar du på avdelningen i 4-timmar och skrivs därefter ut. Hur länge blöder man om man gör abort ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg