tisdag 9 april 2019

Korfu sevärdheter

Hundratals möjligheter. Vägarna är bra och det är enkelt att ta sig runt på ön. Grönskan står i vacker kontrast mot det klara, turkosblå havet. Läs våra tips och boka din resa på Apollo. I norr och väster hittar du flest sandstränder, medan stränderna på östkusten främst består av klappersten.


Byn har blivit allt mer populär på senare år, och under högsäsong kan det bli rätt trångt här.

Turismen har gamla anor, vilket framgår av litteraturen. Här finns de bästa familjehotellen. Den frodiga lilla ön mitt ute i det Joniska havet bjuder på mängder av soltimmar, vackra stränder och fantastiska sevärdheter. Behöver du inspiration till nästa utflykt?


Kolla in våra tips här! Här ligger ett arkeologiskt museum, som är värt ett besök. Sedermera har ön delat samma öden som de övriga Joniska öarna. Korfu har många fina stränder.

Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Grekland. Biljetterna köper du på Finikas Lines kontor, som ligger på gatan ner mot hamnen, ca 1meter efter. Vandra i labyrinten av smala gränder och förundras över den vackra och skiftande arkitekturen som präglas av stadens mångkulturella historia. Du kan besöka det historiska fortet vars högsta punkt också bjuder på en spektakulär utsikt. Sevärdheter - Grekland.


Nyheter och bra att veta om Grekland från omgrekland. Tips, guide och råd till regioner som Egeiska öarna, Epirus, Thessalien. Allt om Samos i Grekland. Stränder, sevärdheter , byar, hotell, tavernor med mera.


Boka resan med Apollo - just nu har vi extra bra priser på utvalda hotell. Also, the more exciting way in - and more obvious - is through the port, with numerous comfortable and modern ferry services. Corfu has a number of exciting ways to spend the day. Det är både billigt och smidigt!


Trafiken är också mer regelbunden under sommaren än vintern. Men vilka av dessa sevärdheter ska du inte missa, när du är på semester på den grekiska ön? På ön finns många sevärdheter , vacker natur och mysiga, orörda byar där du verkligen kan uppleva det genuina Grekland. Närheten till Italien är påtaglig och både matkultur och arkitektur har inspirerats av den italienska.


Parga karta med sevärdheter utmärkta.

Mest sol får du i maj till oktober. Från takterrassen har du utsikt över havet, hustaken och den gamla borgen. Du kan promenera i de gamla kvarteren, shoppa och ta ett dopp från den lilla stranden allt på samma dag. Vi är tre vuxna och en åring som vill till Albanien i sommar, tänkte när vi ändå är i området kombinera med Grekland.


Här har vi samlat några av Kretas mest intressanta sevärdheter och härligaste utflyktsmål. I regel går det att ta sig till resmålen med till exempel en hyrd bil, moped eller med kollektivtrafiken. Förutom de natursköna omgivningarna på den grönskande ön Lefkas finns en rad sevärdheter att utforska. Ett bra tips är att hyra bil om du vill hinna se så mycket som möjligt av ön under din vistelse. Tack vare bilfärjorna från ön kan du fortsätta ditt äventyr på fastlandet.


Här får du tips på var man ska bo och göra på Lefkas. De bästa stränderna och godaste tavernorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg