tisdag 2 april 2019

Sluta snusa fördelar

Sluta snusa snabbt med ljudbok. Stort utbud av produkter och varumärken. Snabb leverans och bra priser. Hjälp att sluta snusa. Det finns många fördelar med att sluta snusa.

Du förbättrar din hälsa och din ekonomi och dessutom gör du dig fri från ett beroende. Det viktigaste för dig som planerar att sluta snusa är att du själv verkligen vill. Utöver de fysiska fördelar som visar sig efter kort ti är det även en personlig vinst att övervinna beroendet. Varför vill jag sluta.


Dessutom är det ett bra sätt att lära känna sig själv. Här listar vi alla fördelar och hälsovinster med att sluta snusa. Du har säkert hört om många hälsovinster med att sluta röka, och många av dem gäller även för snusare.

Kom ihåg att oavsett ålder, eller hur länge man snusat, så är det aldrig för sent att sluta. Jag vill sluta snusa – hur gör jag? Om du har bestämt dig för att sluta snusa , grattis! Det är bra för såväl din hälsa som din ekonomi, för låt oss vara ärliga, snus är inte gratis. Att sluta snusa är ett stort steg för din hälsa och minskar risken för flera sjukdomar.


Här har vi samlat alla tips du behöver för att övervinna abstinensen, nikotinberoendet och vanan. Om du av någon anledning väljer att sluta med nikotin är det mycket som börjar hända i kroppen. Här har vi listat vad du kan vänta dig i form av abstinens och återhämtning, och hur du bäst hanterar det dag för dag.


Där hittar du mängder med inspiration, tips och tydliga exempel på vinsterna med att sluta med skiten. Jag minns när jag skrev i tråden för första gången, och berättade att jag ville sluta. Det var grymt att läsa andras peppande inlägg.


I Sverige är det verkligen det. Marknadsföringen från tobaksbolagen lägger gärna på en massa fördelar med snusning, till exempel hur hänsynsfullt det är jämfört med rökning, och snuset kommer i nya läckra förpackningar för kvinnor. Snus jämförs ofta med cigaretter.


Hungerkänslor och viktuppgång: Nikotin ökar ämnesomsättningen och därför kan du märka att du går upp i vikt efter att du slutar snusa.

Din kropp kommer hitta en ny normalvikt och efter det kan du sätta in extra träning eller pröva en diet om du vill gå tillbaka till din tidigare vikt som snusare. Den främsta anledningen till detta är för att ingefära, örten med dess karaktäristiska smak, har en “brännande” effekt under läppen. Första gången jag försökte sluta snusa tänkte jag att jag skulle börja med att trappa ner snusandet genom att inte snusa riktigt lika ofta – så jag köpte extra starkt snus. Tanken var faktiskt god – om det inte vore för att jag snusade med samma frekvens som tidigare och istället fick trappa ner till vanligt snus efter några veckor. Du kommer inte kunna sluta snusa på en dag, men om du tror på dig själv och håller dig till det program du tagit fram i samråd med din läkare, kan du utveckla hälsosamma vanor.


När det är dags för dig att sluta snusa för gott, kan du köpa din behandling här på Medilico. Du kan även skriva upp alla de fördelar du kan komma på med att sluta röka eller snusa på ena sidan av ett papper, och fördelarna med att fortsätta på andra sidan. När du vill sluta snusa är det till din fördel om du verkligen har bestämt dig för att lyckas. Läs vidare för tips om hur du kan sluta.


Anledningen till att man blir beroende av snus är på grund av nikotinet det innehåller. Hjärnans belöningssystem påverkas när du snusar och det skapar ett beroende av nikotin. Men det går, och det finns många knep för att göra det lättare. Du kan kontakta skolsköterskan eller en ungdomsmottagning om du vill ha stöd att sluta.


Det kan vara jobbigt att sluta snusa. Den som snusar en dosa snus om dagen eller mer ökar riskan att drabbas av typ 2-diabetes med det dubbla eller mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg