onsdag 18 oktober 2017

Beställa hindersprövning

Beställa hindersprövning

När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg från Skatteverket. Intygen skickas hem till er och gäller i fyra månader. Giltighetstiden för intygen går inte att förlänga.


Om ni inte har gift er inom fyra månader behöver ni göra en ny ansökan om hindersprövning. Innan ni kan gifta er i Sverige, eller inför svensk myndighet utomlands, måste ni ansöka om hindersprövning och motta vigselintyg som bevis på att den är godkänd. Ansökan är en formalitet som innebär att Skatteverket ska bekräfta att det inte föreligger hinder för att ni ska få vigas. Skatteverket kontrollerar att det inte finns hinder mot äktenskapet och utfärdar intyg om detta.


Du kan beställa från skatteverket. Tar väl en-två veckor innan man får det. Men all information står säkert på skatteverkets sida. När beställa hinderprövning? Beställ intyg om hindersprövning.


Beställa hindersprövning

Före ett giftermål ska det prövas om det finns något hinder mot äktenskapet - en så kallad hindersprövning. Detta fyller ni i och skickar tillbaka till Skatteverket. Det enda ni behöver tänka på är att beställa hindersprövning från Skatteverket i god tid och ta med er den godkända hindersprövningen , legitimationer och ringar till drop-in-tillfället.


Ansökan görs gemensamt hos den lokala skattemyndigheten i det län där någon av parterna är folkbokförd. Vigselförrättaren behöver de blanketterna som du har fått av Skatteverket. Observera att hindersprövningen endast gäller i fyra månader.


Vill du vara säker på att få den vigselförrättare du vill vid en speciell tidpunkt, kan du förstås boka tiden med denne, innan du beställer hindersprövningen. Tänk på att handlingarna endast är giltiga i fyra månader. Adress: Sollefteå kommun. Dessa handlingar ska ni ta med till vigseln, annars kan inte vigseln genomföras. Handlingarna är endast giltiga i fyra månader.


Anmälan om efternamn kan skickas in samtidigt som hindersprövningen , den kan även lämnas vid ett senare tillfälle direkt till vigselförrättaren, dock senast i samband med vigselceremonin. Hindersprövningen fylls i gemensamt och lämnas till skatteverket eller skickas in bevittnad av två andra personer. Intyg om hindersprövning gäller i fyra månader.


Beställa hindersprövning

Jag gifter mig med en australiensare i maj och frågade då skattemyndigheten vad som gällde ang. Din blivande man måste också rekvirera Äktenskapslagen från UD(Utrikesdepartementet). Här kan du beställa hindersprövning via Skatteverket. Innan ett äktenskap får ingås ska det prövas om det finns något hinder mot äktenskapet, en så kallad hindersprövning. Denna prövning görs av Skatteverket och ska vara klar vid bokningstillfället.


Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och gift er på alla hjärtans dag! Störst av allt är kärleken och att hylla den kräver varken lång planering eller stora kostnader. Ni väljer själva om ni vill ha den korta texten eller något längre. Vid vigselceremonin läser vigselförrättaren upp text. Ersättning till vigselförrättare.


Det är ett hedersuppdrag att vara borgerlig vigselförrättare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg