torsdag 26 oktober 2017

Sveriges största festivaler 2017

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Snart är livemusikens och festivalernas bästa tid här – sommaren. Oavsett om du är festivalveteran eller nybörjare är en bra början att veta vad som finns. Bråvalla i Norrköping som satsar på att växa snabbt bland annat genom att ta dit en av stadens största profiler – Plura med bandet Eldkvarn.


Sveriges största festivaler 2017

Festivalen bjuder på en mängd artister och varje dag är det dessutom stand-up med bland annat David Batra, Jonas Gardell och Marika Carlsson. Festival Insights, som är en slags branschtidning för festivaler och som ägs av organisationen bakom European och UK Festival Awards, har för första gången gjort en sammanställning kring vilka som är världens 2största festivaler , sett till storlek och kommersiell succé. Resultatet är väntat, men även överraskande på sina. Annars är det många digitala framgångar som nu visar sig på 500-listan. Bygghemma, en av Nordens största nätbutiker inom bygghandel är en av nykomlingarna med en försäljning på miljarder kronor.


Molntjänstbolaget CLX Communications är ett annat. Bråvallafestivalen har ingen specifik genre som den är inriktad på utan har en mix av musikstilar och artister. En annan universitetsstad är Lund i Skåne. Därför präglas den gamla staden i Skåne till stor av studentlivet och alla nationer - studentföreningar där tentaångesten kan dämpas med umgänge och billig öl.


Med djärv placering av döva och handikappade skådespelare i centrum utmanar de förutfattade meningar. Sverige och internationellt. Ni kommer också få träffa ett antal inbjudna ryska festivaler som berättar hur man gör festival på ryska och flera seminarieledare som delar med sig av sina erfarenheter om hur de arbetar med att göra festivalen inkluderande och unik. Det går bra nu för Icona Pop, som fortsätter ta världen med storm. Här hittar du alla stora musikfestivaler inom hårdrock, rock, elektronisk musik och synth samt en stor mängd stadsfestivaler i hela vårt avlånga land.


Toppartister från hela världen kommer till oss och skapar ett magiskt musikparty mitt i Malmö. Tallriken är en unik cirkulär plats omgiven av höga, vackra träd mitt i centrala Malmö och har verkligen blivit ett signum för Big Slap. Det sägs att den som väntar på något gott…alltid får vänta så länge. Och ibland är det bara så, en del saker rår man inte på, en del går inte som man. Listan är sig lik men med några förändringar.


Sveriges största festivaler 2017

De sex största företagen var samma som året innan. Eftersom Bråvalla trots sin storlek och sina många internationella stjärnartister av en rad skäl var en tämligen svårälskad festival känns dess frånvaro i kalendern i år faktiskt knappt alls. Vad som klassas som ”svenska företag ” är inte heller något som är vid handen givet.


Vilka är landets största kommuner? En tätort som är själva huvudorten i en kommun kallar man centralort. I magasinet finns också olika mindre listor utifrån olika kategorier.


Teckenförklaring: T= total uthyrningsbar yta (tkvm) varav B= Bostäder, K= Kontor, H= Handel, Ö=Övrigt. Bergvik Skog Väst är landets tredje största skogsägare med cirka miljoner hektar produktiv skog. De stora skogsbolagen har sitt största skogsinnehav i de norra och västra delarna av landet. Bland annat har Sveaskog Förvaltnings AB sitt största skogsinnehav i Norrbottens län och SCA i Jämtlands län (se illustration).


Vi har dock redan nu gjort en prognos som visar att årets tio största festivaler har mansdominerade akter, jämfört med förra årets. En viss förbättring alltså, men vi kan trots det se att flera av de stora festivalerna (Emmabodafestivalen och Bråvalla t.ex.) har ett mer mansdominerat utbud nu än förra året. Världens största sökmotor för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg