fredag 20 maj 2016

Tvångsgiftermål

DEBATT Alla barnäktenskap är tvångsäktenskap. Att tillåta och acceptera. Ett tvångsäktenskap är ett äktenskap som ingås trots att endera eller båda parterna inte vill det eller ett äktenskap som ingås med stor inblandning av andra. Sex tvångsgiftermål i Göteborg.


Göteborg Minst sex ungdomar i Göteborg tvingades till äktenskap förra året. Just nu är många oroliga. Det motsvarar att procent av orden är vanligare.


Risken är stor att denne i så fall blivit bortgift - mot sin vilja. Knappt år senare får det konsekvenser för hans äldste son - Arkan - som drivs till både tvångsgiftermål och ett självmordsförsök. I ett djupt berörande sommarprogram visar Arkan Asaad hur djupt rötterna i hederskulturen slingrar sig kring varandra.


Tvångsgiftermål

Ingen fader eller moder har makt att tvinga deras son eller dotter att gifta sig mot hans eller hennes vilja. Många flickor gifts bort långt före puber­tet­en. UNICEF ar­betar för att för­ändra atti­tyder, på­verka lagar och se till att barnen får gå i skolan.


KAMP MOT HEDERSFÖRTRYCK. Det innebär att närmare 40. Tvångsäktenskap bör förbjudas i. Operation Kvinnofrid – Initiativtagare till Origo ”Vi behöver hjälpas åt och ta krafttag mot hedersrelaterat förtryck och våld! Hedersrelaterat våld och förtryck är ett fenomen som även pågår i Sverige idag.


Förtrycket riktar sig framför allt mot kvinnans sexualitet och kommer till ytan genom bl. Arkan Asaad berättade om sitt tvångsgiftermål Scen I Arkan Asaads roman ”Stjärnlösa nätter” beskrivs tvångsgifte ur mannens perspektiv. I går kväll besökte författaren Vallås bibliotek.


Inget tyder på att antalet slavarbetare minskar i världen, tvärtom ökar antalet stadigt. För att stoppa det nutida slaveriet måste både fattigdomen och. Hon är på många sätt en helt vanlig 18-åring med journalistdrömmar. Hon har uttrycksfulla bruna ögon och axellång page, händerna far som. Förra året tvingades minst sex ungdomar i Göteborg gifta sig mot sin vilja, men de kan vara fler.


Tvångsgiftermål

Polisen i Malmö har inte fått in några anmälningar om tvångsgiftermål den här sommaren o hittills har ingen heller dömts för tvångsgiftermål i Sverige. Men just i dag är något av en milstolpe i kampen mot tvångsgiftesmål för i dag kommer domen mot den 42årige man som är först att åtalas för äktenskapstvång sedan lagen skärptes för två år sedan. Kategori: Kvinnan i Bibeln. En sajt om samtiden för dig som vill uppleva, delta och påverka – på svenska. Den innebär att det utöver att det är straffbart att tvinga någon att gifta sig också är brottsligt att pressa någon att gifta sig mot sin vilja.


Regeringen har gett ungdomsstyrelsen i uppdrag att förebygga tvångsgiftermål bland unga och tillsammans med länsstyrelsen i Skåne har man skapat en ny utbildning som startar i maj. I Göteborg är tre fall av tvångsgiftermål där minderåriga personer var inblandade kända av skolor enligt Götebporgs-Posten. Ytterligare tre kända fall handlar om flickor över år.


För det första så är det inte speciellt många fall, men det finns kanske också ett mörkertal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg