onsdag 25 maj 2016

Fiskkakor koriander

Vi har ett stort utbud av kryddfröer för både inomhus- och utomhusbruk! Mixa samman kryddorna med fiskköttet och fisksåsen, eller hacka fiskköttet fint och rör samman. Grönsaksplantor hos Odla.


Du som vill tillsätter även sambal och salt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fiskkakorna minuter på varje sida.

Servera med dippsåsen. Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Hacka koriandern fint, men spara lite hel koriander till garneringen. Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda färsen med fisksåsen.


Vänd ner salladslök, koriander , chili och limeskal. Forma färsen till ca kakor.

Ta ut kniven ur matberedaren och rör ner bönorna och ungefär hälften av salladslöken. Fukta händerna, forma smeten till bollar och platta ut dem till biffar. Tillsätt hälften av koriandern , chili, vitlöksklyftor, st pressad lime, fisksås, sesamolja, soja, misopasta, ingefära och ägg. Mixa slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.


Blöt händerna och forma till små biffar och vänd sedan i mjöl. Stek fiskkakorna i smör och sesamolja i cirka minuter på varje sida. Tillhör du de som inte gillar smaken av koriander så utesluter du den helt, prova gärna att ta i thaibasilika eller hackad persilja istället.


Fru Mårtensson fick för sej att panera biffarna i panko innan dom stektes och det visade sej vara en väldigt bra idé, dom blev otroligt spröda och frasiga. Thailändska fiskkakor med chiliflingor och färsk koriander. Mixa alla ingredienser till fiskkakorna i en matberedare.


Fritera dem gyllenbruna i fritös eller i stekpanna i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper. En god vardagsrätt är fiskkakor som serveras med nudlar och wokgrönsaker! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider. Stek kakorna i rikligt med olja 3-min.


Låt dem rinna av på hushållspapper och servera med sallad och ngn god sås t ex jordnötssås eller sweet chilisås.

Asiatiska fiskkakor är riktigt gott. Här serverar vi dem med en vietnamesisk nuoc chamsås. Jag provade att förvälla savoykål för att servera rätten i och det blev riktigt lyckat. En fiskkaka på lax torsk och räkor, som serveras med en fräsch mangoyoghurt.


Rätten har en härlig smak av koriander , chili och hav. Mangoyoghurt mango dl turkisk. Kör mixer tills allt har blandats. Dela fiskblandningen i delar, forma dem till runda kakor och doppa i kokosen.


Ställ in timern på minuter och stek fiskkakorna tills de är gyllenbruna och färdiga. Mät upp fisk, koriander , ingefära, sriracha, äggvita och salt i en matberedare med kniven monterad. Fiskkakor med nudelsallad.


Huvudrätter - varmrätter. Lägg besticken åt sidan. Det här smakar Thailand i kvadrat. Ingefära, citrongräs, fisksås, koriander , mynta. Mixa fisken till en färs tillsammans med ingefära, lök, koriander , potatismjöl och kokosmjölk.


Den här rätten äts med. Smaka av med salt och peppar och forma små biffar. Panera” med furikakeblandning och stek i matfett ca minuter på var sida.


Koka risnudlarna, blanda ner ärtstrimlorna och smaksätt med soja och risvinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg