måndag 23 maj 2016

Kvinnosyn syrien

UNHCR är på plats i Syrien som nu går in på sitt 8:e år i krig. Syrien är ett muslimskt land vilket avspeglas i lagstiftningen, svårare hustrumisshandel är förbjudet men det beivras i princip inte av rättssystemet. I mångt och mycket så tillhör en kvinna som gifter sig sin mans familj. Runar Karlsson (C), foto: Lagtinget.


Karlsson lyfter Afghanistan, Iran och Syrien som länder med usel kvinnosyn , men efter mothugg av journalisten Jonas Bladh. Niklas Arvidsson anser skriver att kulturrelativister förnekar det faktum att normerna i länder som Afghanistan och Syrien , i kvinnosyn mellan. Kvinnosyn , e-post och Syrien – läs hela debatten här.


För tredje och sista gången före valet i USA möttes de två presidentkandidaterna i natt öga. Syriens kvinnor ber om vårt stöd De syriska kvinnoorganisationerna går nu för första gången ut och kräver att få delta vid förhandlingarna om landets framtid. Många bestämmer sig redan i Syrien för att att komma och bo i Sverige hela livet. Detta och islamiseringen måste vi skydda samhället från. Ingen skillnad När Sara fick sitt uppehållstillstånd sa kvinnan på Migrationsverket.


Kvinnosyn syrien

Nu är det ingen skillnad på dig och någon annan svensk person”. För Sara kändes det konstigt. Sätt fokus på kvinnor och barns rättigheter i Syrien ! Syriens oppositionella och regimkritiker har i decennier bevakats, trakasserats och fängslats av den i Syrien överallt närvarande säkerhetstjänsten som byggdes upp under förre diktatorn Hafez al Assad.


I Syrien är det lagligt att mörda sin syster, mamma eller dotter om hon utför en sexakt som anses vara illegitim. Om en amerikansk mamma föder ett barn utanför landet utan att vara gift blir barnet inte direkt medborgare i USA. Läs mer om lagarna på Equality Nows hemsida. Han svarade: Jag reste till Syrien och fann att de (syrierna) prostrerade för ärkebiskopar och deras kejsare. Jag tyckte om det i mitt hjärta att vi ska göra det åt dig.


Kvinnosyn syrien

Därmed sa Allahs budbärare (må Allahs frid och välsignelse vare över honom), Gör inte det. Om jag skulle beordra någon att prostrera för någon annan än Allah, då skulle jag ha befallt hustrun att prostrera. Diskuterar vi islam och kvinnosyn samt kvinnans roll inom islam måste vi först skilja mel­lan vad muslimer gör och vad islam lär. Varje vecka rapporteras om övergrepp som terrorgruppen Islamska staten, IS, utövar mot unga flickor och kvinnor i Syrien och Irak. Kersti Wistrand visar att bakomliggande kvinnosyn vilar på gamla patriarkaliska föreställningar och lagar som även återfinns i flertusenåriga delar av Gamla Testamentet.


Förnedrande kvinnosyn är inte reserverat invandrande män från Mellanöstern. Jag är adopterad från Sydkorea och har sedan decennier fått lära mig att förhålla mig till svenska mäns självpåtagna rätt att dra in mig i sina sexfantasier, skriver Jiang Millington. Ordet genus är hämtat från latinet och betyder sort eller släkte. Begreppet genus används för att urskilja vad som formar kvinnors och mäns sociala beteende.


Kvinnosyn syrien

Kidnappas, våldtas och säljas. Så får icke-muslimska barn och kvinnor behandlas enligt islamistiska terrorgruppen Islamiska staten. Jag förstår att ni vill visa folk att kristendomen inte längre förespråkar stening, avlatsbrev och annat och har blivit lite modernare, men är det bra att använda ett citat för att försvara kristendomens kvinnosyn som ligger så nära ett citat som visar kristendomens verkliga kvinnosyn ? Reaktionerna kring handlingen i sig, att erbjuda sexuella tjänster, rimmar också ganska väl med den traditionella synen på sex som finns gott och väl i olika kulturer runt hela världen.


Skall vi diskutera kvinnoförtryck och kvinnans ställning i islam måste vi först skilja mellan vad islam lär och vad muslimer gör. I flera delar av världen anses pojkar vara mer värda än flickor. Redan före födseln är flickor­na ofta dis­krimi­nerade. Det kämpar UNICEF för att förändra.


I Syrien , där jag ofta har forskat, separeras män och kvinnor ofta via mittgången men ber på samma golv, till exempel. Men i svenska moskéer, som oftast är finansierade från länder på Arabiska halvön, är det strängare – här har man läktare för kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg