tisdag 24 maj 2016

Argumenterande tal rökning

Argumenterande tal rökning

Fri frakt vid köp över 500kr. Argumenterande tal om rökning röster. Nedanstående innehåll är skapat av Mimers Brunns besökare. En nedskriven version av ett argumenterande tal där eleven ger anledningar för varför man inte bör röka.


Den som röker riskerar att förkorta sitt liv och rökningen påverkar även de personer som vistas i närheten av rökaren. Jag vill argumentera för att rökning inte är bra för hälsan. Rökning kan orsaka cancer.


Men inte bara där längre det har spridit. Ett personligt tal med lagom mycket humor och skärpa där en berättelse målas upp som exempel på hur man som barn föraktar allt vad rökning heter för att sedan själv börja röka när man blir äldre. Talet är lämpligt för lite äldre ungdomar, i t. Hej alla, på tisdag ska vi hålla tal i skolan ( argumenterande såklart).


Jag har valt om att förbjuda rökning , men nu är det så att jag behöver lite hjälp om hur jag ska bygga upp texten för det har jag fastnat lite på. Så jag skriver texten här och är öppen för alla förslag och tankar. Inga personangrepp eller diskussioner om huruvida rökning är farligt eller ej.


Just det sakliga är jag intresserad utav. Alkohol har blivit så normalt att på väg hem så blir jag alltid tillfrågad om att fixa dryck till de mindre eller så vill de sälja till mig, och ser även minder åriga som står överallt och röker. Enligt en studie gjord av experter från olika länder så orsakar passiv rökning. Ta kontakt med oss En skriftlig version av ett argumenterande tal kring År. Det är enligt mig både den roligaste och mest.


Argumenterande tal rökning

Svenska med Lisa 101views. Som ni alla vet har vi precis haft ett samarbete med samhällskunskapen som gick ut på att skriva en argumenterande text antingen av texter. Hej allihopa, nu är det så att vi ska hålla ett tal i skolan ( argumenterande såklart) i några minuter. Det blev en rätt trög start för min del men fick tillslut ihop en text.


Men nu behöver jag eran hjälp med vad jag kan bättra på texten och lite tips. Jag kom på att jag faktiskt skrev en argumenterande text om rökning i svenskan förra läsåret. Jag tyckte att den passade bra att faktiskt dela med mig utav detta (med tanke på gårdagens inlägg). Har du någon gång när du stått, till exempel vid busshållplatsen, irriterats över att folk står där. Varning för tatueringar!


Det har blivit allt populärare att smycka sin kropp med tatueringar. Unga och gamla, män och kvinnor,. Jag har ett argumenterande om dödsstraff imorn bitti och har inte sovit på över timmar Tjena, jag går Samhällslinjen på gymnasiet och i vår svenska kurs om retorik fick vi uppgiften att hålla ett argumenterande tal. Sedan dess har andelen rökande män minskat successivt för att i dag vara procent. Här kan du träna på att skriva argumenterande text.


Jag går igenom strukturen utifrån en exempeltext. Hej, någon som är villig att hjälpa mig med en argumenterande text om rökning på skolgården? Vill inte ha något jätteseriöst som t. Vad vill du övertyga läsaren om?


Ex: Det vore bättre med synliga cyklar i trafiken, för då blev det inte så många olyckor. Vi tog fram planschen från genreväggen som visar hur man gör då man skriver en argumenterande text. Vi förstärkte syftet med den argumenterande genren, och vilka olika typer av texter det kan vara, reklam la vi till också.


Jag gick igenom strukturen med rubrik, inledning, argumenten och en avslutning som sammanfattar åsikterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg