måndag 30 maj 2016

Santorini reseguide

Specialpriser på dina Agodahotell. Läs omdömen och boka nu! Huvudbyn Fira är en av världens mest spektakulära byar: som en vit häftmassa hundra meter över havet klänger sig byn fast på klippkanten som vetter in mot lagunen. Santorini är till formen som en rundfil. Tess har listat allt från de bästa boendet till utflykter, vackra platser och grymma restauranger.


Hur vackert Fira än är så ligger det uppe på en klippa där det blir stekande hett på dagen, därför valde vi att bo i kuststaden Kamari på öns östra sida och det ångrar vi inte en sekund.

Alla kan ju redan allt om kärlekens ö. Om de vitkalkade husen, det blåaste av vatten. Ha, det finns mycket mer än schablonbilden (fast inget fel på den heler, eller hur?). I vår nya reseguide ger vi förutom klassikerna plats åt det andra också – det som är mer spännande och överraskande.


För den historiskt intresserade finns det en hel del att se. Som Antika Akrotiri - ett grekiskt Pompeji. I Ammoudi, som är ett litet fiskeläger rakt nedanför Oías branta bergssluttningar i norr, ligger fiskerestaurangerna på rad. Här hittar du mängder av tips på hotell, restauranger, barer, shopping och sevärdheter inför din resa.


Samtidigt skapar de vita idylliska småbyarna, som ligger utspridda över ön, en stämning av naturskön och ett autentiskt Grekland.

Tolv toppkrogar bjuder på middag! Vi väljer ut tolv av de mest spännande krogarna just nu. Varje krog bjuder på en varmrätt när du tar med en vän. Det är även en perfekt bas för att utforska en av Greklands vackraste ögrupper, Kykladerna.


Då brukar det vara lagom varmt och inte allt för många turister på plats. De vackra vykort som du ser i broschyrer och på omslagen till reseskildringar är också ofta tagna här. Ta båten från någon av orterna på norra sidan (den kortaste resan tar knappt två timmar) och stig iland vid Thira hamn. Därifrån är det bara en kort bussresa upp till själva byn Thira som du garanterat kommer att känna igen från diverse vykort från Grekland. Att övernatta på lika spektakulära och högst ovanliga hotell är ofta kryddan på besöket.


Kom in och dröm dig bort en stund! Here’s all you need to know if you’re planning a visit. Two classic hiking routes among many go from Períssa to Kamári, past post-eruption ancient Thera, and along the caldera edge from Imerovígli to Oía.


Om du funderar på att tillbringa kvalitetstid med dina nära och kära, njuta av din måltid på en av de många tavernorna som erbjuder dig alla delikatesser som du kan tänka dig, och spendera din tid med att koppla av vid havet! På någon av tavernorna vid stranden kan du äta en god och prisvärd lunch. Här är det lugnt och området är familje-vänligt. Ta dig också en titt på den lilla hamnen och de små fiskebåtarna en liten bit därifrån.


SAS och våra partner i Star Alliance flyger dig till fler än 1resmål i Skandinavien, Europa, Asien och USA. Tidigare var ön en stor vulkan men idag återfinns bara dess yttre ring (caldera).

Kratern i mitten fylldes med vatten efter vulkanens utbrott. Vi hade bestämt oss för att fly Sverige ett tag. Vi visste vilken vecka vi skulle åka, att vi ville ha värme och. Skopelos är en vacker och grönskande ö som ligger i det västra Egeiska havet och hör till ögruppen Norra Sporaderna. Under antiken gick Skopelos under namnet Peparethos.


Bra erbjudanden Vi är dedikerade till att spara dina pengar. Vi kontrollerar över miljonpriser varje dag för att vi ska ge dig en bra deal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg