torsdag 5 maj 2016

Att göra på mallorca med barn

Få ut det mesta av varje ögonblick på resan. Slipp krångel och boka i förväg. Hitta de bästa upplevelserna, turerna och aktiviteterna för din resa med GetYourGuide.


Det finns många alternativ för både de yngre och lite äldre barnen att göra. På ön finns massor av roliga saker att göra. I den här reseguiden – med 1tips – fokuserar vi på aktiviteter, men också på barnvänliga restauranger, vandringar och annat som gör resan till ett härligt minne för HELA familjen.

Här har du aktiviteter som barnen kommer att älska! En äventyrspark för hela familjen och en chans för er att göra något kul tillsammans. Ett behagligt klimat, speciellt på våren och tidig höst ( på hösten är det dessutom varmt i vattnet). Marineland Här kan man titta på delfiner, sälar och sjölejon. Här finns också en bassäng med rockor som barnen kan få simma med.


Det är en stor badanläggning med. Café Santa Fe ligger på ett undangömt torg med samma namn och jag tänker att gästerna liksom hela kaféet symboliserar den stämning som hör hemma i de här kvarteren av Palma: traditionellt - men så pass tidsenligt och medvetet att personalen fattat värdet av ett utbud som möter dagens hälsovurm. Som alla inbitna ­Mallis-älskare bör känna till – som Palma, Soller, Valldemossa och Deià.


Gör en lördagsutflykt till Santa Ponsas stora loppis, i industriområdet Son Bugadelles.

Här lägger folk ut sina saker på marken och det finns allt mellan himmel och jord. Både billigt och dyrt – men roligt att titta på allting. Du får uppleva fantastiska. Sista minuten-erbjudanden.


Efter att ha lekt med tanken om en vardag i värmen i drygt fyra år bestämde de sig för att göra slag i saken. Varje gång vi hade varit och hälsat på tänkte vi alltid nej varför måste vi lämna när det var dags att åka hem. Här kommer våra bästa tips på saker att göra. När listan är klar märker jag att fokus ligger på mat och vin, det blir lätt så när luften är ljum och uteserveringarna inbjudande. Tapasrunda i La Galera.


Se till att uppleva en riktig tapas-runda. Mallorca med barn : lördagsutflykt till loppmarknad. Detta gör att alla restauranger flyttar ut på gatorna som dessutom fylls av hantverksstånd och levnadskonstnärer som för någon Euro gör flätor på barnen eller målar av dem. Sedan finns det även möjlighet att slappna av genom att sätta sig i något av stadens alla mysiga, små tåg som åker genom Nerja, eller kanske ännu hellre att se sig runt i den lilla vackra staden genom att. På Palma aquarium kan man även hyra in sig och anorda privata fester och tillställningar.


Många anordar födelsedagskalas för sina barn , och för de lite större barnen går det även att anorda “sleep overs” så att barnen kan få sova med fiskar simmande runt omkring sig. Boka ditt inträde till Palma aquarium, klicka här. Familjeparadis i norr.

Fyra minuter till stranden, vattenrutschbanor, lekland och förstklassig service. De två stora områdena med restauranger och barer är hamnen, Puerto Alcudia, och gatan Avinguda de Pere mas I Reus. Närheten till havet gör att det är guldläge för att äta fisk och skaldjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg